logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Nokii 6630 z Anglii?

KOMAR77 17 Wrz 2005 17:54 3882 19
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 1826505
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Da się kodem. Musisz w prowadzić imei i wybrać na jaką sieć telefon ma simloka. Popatrz w dziale kalkulatorów simlok - tam wszystko znajdziesz.
  • #3 1826540
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    mafii pokaż mi taki kalkulator do 6630 bo jakoś niewidze...z tego co mi wiadomo to w spisie kalkulatora jest 6630 ale kody niedziałają poczytaj trochę starsze posty
  • #4 1826719
    Auudi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Simlock w tej noki kodem to totalana bzdura, ktoś kto tak pisze zupełnie nie zna się na telefonach. Szukałem już kogoś do simka w tej noki, jedynie autoryzowany serwis nokia, koszt 200 zł + vat. Z tego co wiem to za około miesiąc pojawi się soft, ponoć pisany jest gdzieś na Ukrainie, koszty będą wynosić około 100zł. Na chwilę obecną można tylko wgrać polaka.
  • REKLAMA
  • #5 1826733
    Jurek220
    Poziom 31  
    Ocena: 253
    Niema kalkulatora do tego modelu,jedynie polaka Boxem...
  • #6 1826745
    PORKA
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    @Auudi

soft za 100 zl ? skad masz takie info ?
  • REKLAMA
  • #7 1826755
    Auudi
    Poziom 17  
    PORKA napisał:
    @Auudi

soft za 100 zl ? skad masz takie info ?

Nie soft tylko sim-lock! Od jednego z najlepszych serwisów we Wrocławiu:P
  • #9 1826917
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Do Multi-Com się zgłosić, robi za 200 zł.
  • #10 1845601
    compaq
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Auudi od dawna ściagają simlocki w serwisach nokii ? Ja bylem jakies 2 tygodnie temu z moją 6680 i powiedzieli ze nie robią tego. Mozliwe zeby sie to zmienilo? Acha... możliwe jest zeby w samej anglii nie umieli sciagnąc locka z tego telefonu ?
  • #11 1845672
    wierus1
    Poziom 15  
    Witam

Juz niedługo bedzie mozna sciagac simlocki J.A.F em pojawiła sie taka opcja w programie obsugującym JAFa narazie jest nie aktywna ale mysle ze jeszcze troche!

Pozdrawiam
  • #12 1845695
    compaq
    Poziom 17  
    tyle ze ja nie moge czekac :/ bo do konca wrzesnia musze miec sciagnietego simlocka bo jak nie to moge miec klopoty :/ są szanse ze w tym miesiacu bedzie mozliwe sciagniecie sima z tego telefonu?
  • #13 1860170
    Nesquik_18
    Poziom 15  
    Witam!!!
    Widze że specjalista serwisowy się znalazł-Auudi
    Więc drogi kolego żaden SERWIA AUTORYZOWANY nie ściąga sim-locków!!!
  • REKLAMA
  • #14 1871046
    slavswid
    Poziom 1  
    Kodem nie da rady!!!!
    Długo szukałem możliwości zdjęcia sima z Nokii 6680 i mam dla was przykrą wiadomość - w Europie nikt tego nie robi na dzień dzisiejszy!!!! (jest to platforma BB5 - nie do złamania w najbliższych miesiącach:cry:)
    PS1: Multo-com też tego nie robi (sprawdzałem), jeżeli masz taki telefon - to masz problem albo zabawkę.
    PS2: Słyszałem, że przy tej platformie jeżeli już jest założony simlock to można go tylko zamienić na drugi (zdjąć się już nie da), tylko kto to robi????
  • #15 1871687
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Zostaje ci wysyłka do Jugosławi do Dejana.
  • #16 1915535
    coloman
    Poziom 12  
    multi-com woła teraz 350 zł. netto i zbiera telefony od 2 tygodni i jakoś nie ma komu wysłać. Podobno Dejan to robił w Jugosławii i wczesniej robił taniej w hurcie, ale i tak ma full roboty i olał hurt i wszystkim robi w cenie detalicznej niezależnie kto ile ma sztuk:D
  • #17 1917779
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    tylko co Dejan robi z tą kasą ... :?:

dziwne że serwis nokii nie wykonuje tej usługi za mniejszą kasę ...
  • #18 1918219
    TAS
    Poziom 23  
    Ocena: 30
    Serwis autoryzowany nie ma prawa zdejmowac simlocka, tylkokody zabezpieczajace, zapewne większość serwisów robi jakieś lewizny, typu zdejmowanie simlocka ale z BB5 nie zrobią, zdjecie simlocka z platformy BB5 wymaga rozbierania telefonu, podpiecia sie pod plyte glowna telefonu i bardzo prawdopodobne ze ingerencje w jego elektronike, na dzien dzisiejszy nic na razie sie nie zapowiada ze bedzie szybko unlock za jakas sensowna kase, telefon jest za dobrze zabezpieczony, wbrew pozora tez jest algorytm na podstawie ktorego prawdopodobnie mozna by bylo wyliczyc pare magicznych cyferek,czyli zrobic kalkulator, nie sa one generowane losowo do konkretnej sztuki lecz podobnie jak to bylo w DC4 wyliczane na podstawie jakiegos algorytmu. Problem w tym ze jak pisalem wszystko jest dobrze a nawet bardzo dobrze zabezpieczone i nie mozna raczej liczyc ze komus uda sie go w najblizszym czasie zlamac, pozostaja wiec inne metody o których wspomniałem na początku postu i które zna tylko kilka osób - najlepsi z najlepszych od łamania zabezpieczeń w branży GSM, np Dejan. Próby nieumiejętnego obejścia silmocka kończą sie w najlepszym wypadku resetami telefonu co kilkadziesiat sekund lub całkowitym jego padnieciem.
  • #19 1918375
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    No kolego, Ameryki nie odkryłeś. Jak ktoś coś wie konkretnego to wtedy niech pisze, bo temat robi się offtopic.
  • #20 1918608
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    ja uważam , człowiek wymyslił to zabezpieczenie i człowiek je złamie , i druga sprawa , na wykonanie takiego zabezpieczenia jest jakaś gwarancja ... , odpowiednia kasa i wszystko gra :D

inne zabezpieczenia też są tak "łamane" :D

Moderowany przez bony78:

Temat uważam za zamknięty

Podsumowanie tematu

✨ Zdjęcie simlocka z Nokii 6630 z Anglii nie jest możliwe za pomocą kodu ani kalkulatora simlocków, gdyż model ten oparty jest na platformie BB5, która jest silnie zabezpieczona. Autoryzowane serwisy Nokia oficjalnie nie wykonują tej usługi. Istnieją jednak nieoficjalne metody, takie jak serwisy zewnętrzne (np. Multi-Com) lub wysyłka do specjalistów (np. Dejan w Jugosławii), które oferują zdjęcie simlocka za kwoty od około 150 do 350 zł netto, choć usługa ta jest kosztowna i nie zawsze skuteczna, zależnie od wersji oprogramowania telefonu. W najbliższym czasie planowane jest pojawienie się oprogramowania (softu) umożliwiającego zdjęcie simlocka, jednak na dzień dzisiejszy dostępne jest jedynie wgrywanie polskiego oprogramowania (polaka) za pomocą boxów serwisowych. Zdjęcie simlocka z platformy BB5 wymaga ingerencji sprzętowej, rozbierania telefonu i podłączania do płyty głównej, co czyni proces skomplikowanym i kosztownym. Algorytm generujący kody simlocka nie jest losowy, lecz oparty na zabezpieczeniach trudnych do złamania, co wyklucza szybkie i tanie rozwiązania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA