logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fritz!Box 7490 International problem z jęz.polskim

r_bert 23 Sie 2019 19:49 711 6
REKLAMA
  • #1 18131626
    r_bert
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam , posiadam Fritz!Box 7490 wersję Niemiecką i bez większego problemu mogę do niego wgrywać OS International.
    Kłopot zaczyna się gdy po wgraniu wybiorę jęz. polski - wtedy router się zrestartuje i nie ma już do niego dostępu przez przeglądarki?
    Migną wszystkie diody i tak w kółko , brak dostępu już do niego.
    Dodam, że na jęz. angielskim czy też niemieckim działa na nim raczej każda wersja International obecnie mam wgrany 7.12 Int. ale z jęz. angielski.
    Ostatni firmware na którym działał mi jęz. polskim był OS 7.01 poprzednio 6.84.
    Oczywiście wgrywam to metodą adam2.
    Czy jest jakiś sposób aby wszedł jęz. polski ?
    Przypuszczam , że producent w nowszych wersjach OS zmienił bootloader'a i stąd kłopoty z jęz.polskim ?
    Proszę o jakieś wskazówki , pomoc !
  • REKLAMA
  • #2 18131650
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18131707
    r_bert
    Poziom 9  
    Nie , nie sprawdzałem . Dodam jeszcze , że po wgraniu OS i otworzeniu w przeglądarkach 192.168.178.1 pojawia się menu fritz'a napisane po polsku wybór języków w tym jęz. polski . Po wybraniu jęz. polskiego j.w. lipa
  • REKLAMA
  • #4 18135570
    r_bert
    Poziom 9  
    Bardzo mnie to dziwi bo jeśli można wgrać i działa OS International na fritz'u wersji DE z innymi językami to powinien również z jęz. polskim ?
  • #5 18135738
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5422
    Zadaj pytanie tutaj:
    https://pomoc.fritzbox.pl/
  • #6 18141942
    r_bert
    Poziom 9  
    Witam ponownie , może źle sformułowałem treść samego tematu , bo dotyczy to FritzBox 7490 z dystrybucji niemieckiej więc pomocy tutaj raczej nie uzyskam https://pomoc.fritzbox.pl/
  • REKLAMA
  • #7 18142108
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5422
    r_bert napisał:
    dotyczy to FritzBox 7490 z dystrybucji niemieckiej więc pomocy tutaj raczej nie uzyskam

A pytałeś ich w ogóle?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Fritz!Box 7490 w wersji niemieckiej i napotyka problemy z wgraniem oprogramowania International w języku polskim. Po wgraniu, router restartuje się i nie można uzyskać do niego dostępu przez przeglądarkę. Użytkownik zauważa, że w menu po polsku pojawia się opcja wyboru języka, ale po jej wybraniu router przestaje działać. Wcześniejsze wersje oprogramowania, takie jak 7.01 i 6.84, działały z językiem polskim, co sugeruje, że nowsze wersje mogą mieć zmieniony bootloader. Użytkownik prosi o wskazówki dotyczące rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA