coby19 napisał: Witam, Koledzy mam Onwe Mk2 (grubą), i sięwogule nie odzywa, są tylko szumy i nic więcej, nic nie odbiera i to co nadaje to do nikogo nie dolatuje. Z tego co wiem to jak leżała rozkręcona to ktoś pokręcił sobie filtrami (tymi takimi słupkami z rdzeniem do ustawiania w środku). Jest jakaś możliwość na ustawienie teraz tego??? może mógł by ktoś sprawdzić u siebie i mi napisać który rdzeń ile obrotów ma być wkręcony. PROSZĘ O POMOC. pozdrawiam
piszesz troszkę śmiesznie , nie wciskaj kitu ... , kręciłeś i teraz nie wiesz jak powrócić do poprzednich ustawień filtrów ,
nie namawiaj nikogo na kręcenie u siebie filtrami bo narobi sobie bałaganu jeszcze większego niż masz u siebie ...
Po to są pewne regulacje , czyli np filtry by ustawić każdy odbiornik w miarę dokładnie chociaż w tej klasie sprzętu nie trafisz na dwa egzemplarze zestrojene perfencyjnie ...
obwody składają się z kulkudziesięciu elementów , elementy mają jakąś tolerancję , a regulacje mają te obwody zbliżyć do poprawnego działania ,
filtry też nie są idealnie zrobione , rdzenie też się różnią więc takie porównywanie ile razy wykręcić , czy na jakiej głębokości ma byc filtr jest chore ...
zapamiętaj sobie jedno , fabryki nie poprawisz bez odpowiedniego sprzętu i wiedzy
nie trzeba było niczym kręcić tylko szukac usterki , na początek sprawdzić stabilizator 9V ,