logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Rekomendacje pralek do 1300zł ładowanych od góry z szybkim programem i wymiennymi łożyskami

mlody1107 02 Wrz 2019 10:02 867 14
REKLAMA
  • #1 18147284
    mlody1107
    Poziom 12  
    Ocena: 55
    Witam. Jak w temacie szukam sprawdzonej pralki do 1300zł . Warunek to musi mieć szybki program i wymienne łożyska.
  • REKLAMA
  • #4 18148854
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3909
    Prosta obsługa wymienne łożyska na bębnie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 18149715
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6875
    Tak, są modele z wyświetlaczami. Każdy Whirlpool ładowany od góry ma wymienne łożyska, bo dojście jest z zewnątrz, gorzej już z ukręconą osią bębna. Zbiorniki są klejone.
  • #8 18151899
    Hermanowy
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    mlody1107 napisał:
    Witam. Jak w temacie szukam sprawdzonej pralki do 1300zł . Warunek to musi mieć szybki program i wymienne łożyska.

Bosche z serii WAE spełniają wymagane kryteria.
  • REKLAMA
  • #9 18151975
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6875
    Hermanowy napisał:
    Bosche z serii WAE spełniają wymagane kryteria.

mlody1107 napisał:
    Witam. Jak w temacie szukam sprawdzonej pralki do 1300zł .

WAE ładowanego od góry jeszcze nie widziałem.
  • #10 18152052
    Hermanowy
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    A skucha :P. Tematu nie doczytalem.
  • #11 18153959
    Warzywko
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Bosch typu TOP to tak naprawdę Whirlpool tylko z inną naklejką. Jerry1960 ma rację - syf z korozją w przypadku praktycznie każdego Whirlpoola.

Wybierz Electrolux EWT1266EGW ( spokojnie dostaniesz do 1300) np tutaj https://www.neonet.pl/pralki/electrolux-pralka-ewt1266egw.html - 1223 zł - używam od kilku miesięcy i jestem zadowolony
    Nie wiem czy widziałeś Electroluxy - mają zupełnie inny sposób aplikowania detergentów
    Rekomendacje pralek do 1300zł ładowanych od góry z szybkim programem i wymiennymi łożyskami
    Ten zasobnik bardzo łatwo się wyciąga, ale najważniejsze że płyny i proszki nie zostawiają syfu na klapie. Masz też time menager i sam możesz decydować ile będzie trwało pranie, po prostu skracasz czas prania na programach syntetyki i bawełna ma to sens.
    Łożyska: z tego co wiem, to ok 80 zł za stronę - org. Electrolux i ok 60 zł jakieś zamienniki.
  • #12 18154016
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2931
    mlody1107 napisał:

Zanim kupisz, to weź pod uwagę okres gwarancji producenta (nie sprzedawcy). W tej cenie a nawet taniej, w ubiegłym roku zakupiłem taką, która ma 5 lat gwarancji producenta. Niestety nie wiem czy w tych pralkach są wymienne łożyska, natomiast wiem, że jak się skończy gwarancja i nie będzie możliwości naprawy, to z czystym sumieniem po tych 5 latach wydam następne 1100 zł na zakup nowej. Przy takich cenach wydaje się iż każda naprawa droższa niż 100-200 zł nie ma sensu.
  • #13 18154035
    Warzywko
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Rzecz w tym, że 5 letnie gwarancje są to oferty promocyjne np: Whirlpool tak robi ale tylko do wybranych produktów inne firmy też mają takie akcje od czasu do czasu. Warto przeczytać regulamin takiej akcji, bo może się okazać, że Twój zakup "się nie łapie na promo",. Pamiętam, że za czasów Mastercooka dawali taką gwarancję na wszystko od ręki i niestety mocno na tym popłynęli ( pomijam już fakt że Hiszpanie wykończyli spółkę).
    Niestety, żyjemy w czasach zmasowanego konsumpcjonizmu i producenci o tym wiedzą :), a co za tym idzie płacisz za funkcje, wygląd, markę, klasę energetyczną, dodatkowe elementy konstrukcji itp.
    Jakość przynajmniej w rozumieniu producentów jest sprawą drugorzędną.
    W tych pieniądzach (1300) kupisz po prostu pralkę ogólnie dostępną na półce w sklepie.
  • #14 18154069
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2931
    Warzywko napisał:
    Rzecz w tym, że 5 letnie gwarancje są to oferty promocyjne np: Whirlpool tak robi ale tylko do wybranych produktów inne firmy też mają takie akcje od czasu do czasu. Warto przeczytać regulamin takiej akcji, bo może się okazać, że Twój zakup "się nie łapie na promo".

Wystarczy sprawdzić jaki model, znaleźć go w sklepie, zarejestrować i już.

Link

Z tego co widzę to akcja wydłużenia gwarancji producenta nadal obowiązuje.

Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum rekomendują pralki ładowane od góry do 1300 zł, zwracając uwagę na modele z szybkim programem i wymiennymi łożyskami. Wśród polecanych modeli znajduje się Whirlpool AWE 60410 oraz Electrolux EWT1266EGW, który cieszy się pozytywnymi opiniami za łatwość obsługi i system aplikacji detergentów. Użytkownicy ostrzegają przed modelami marki Polar z problemami z korozją. Warto również zwrócić uwagę na okres gwarancji producenta, który może wynosić do 5 lat, co jest istotne przy wyborze pralki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA