Cześć.
Mam problem,
Posiadam laptopa z Win 10, który ma wbudowane 2 karty graficzne:
Intel UHD 630 oraz GeForce GTX 1050 Ti .
Problem jest taki, iż wszystkie programy jakie włączam zostają uruchomione na karcie zintegrowanej.
Różnica między tymi kartami jest ogromna dlatego cały potencjał z GTX'a jest marnowany.
Nie mam pojęcia jak to przełączyć, poniżej przedstawię kroki jakie próbowałem wykonać.
1)Aktualizacja sterowników obu kart.
2)Prawy przycisk<uruchom z procesorem graficznym<NVIDIA - brak efektów
3)Ustawienia<ustawienia grafiki<dodaj aplikację< wysoka wydajność -brak efektów
4)Panel sterowania NVIDIA<a+b
*a)generacja obrazu<Preferencje użytkownika, podkreślając wydajność
*b)zarządzanie grafikę 3D<ustawienia globalne< wybór Nvidia +zarządzanie energią (max wydajność)
ustawienia programów -> zastosuj ustawienia globalne dla tej aplikacji - brak efektów
Proszę o pomoc na poziomie, a nie typu " Przeczytaj instrukcję", " poszukaj w necie bo PEŁNO TEGO".
Mam problem,
Posiadam laptopa z Win 10, który ma wbudowane 2 karty graficzne:
Intel UHD 630 oraz GeForce GTX 1050 Ti .
Problem jest taki, iż wszystkie programy jakie włączam zostają uruchomione na karcie zintegrowanej.
Różnica między tymi kartami jest ogromna dlatego cały potencjał z GTX'a jest marnowany.
Nie mam pojęcia jak to przełączyć, poniżej przedstawię kroki jakie próbowałem wykonać.
1)Aktualizacja sterowników obu kart.
2)Prawy przycisk<uruchom z procesorem graficznym<NVIDIA - brak efektów
3)Ustawienia<ustawienia grafiki<dodaj aplikację< wysoka wydajność -brak efektów
4)Panel sterowania NVIDIA<a+b
*a)generacja obrazu<Preferencje użytkownika, podkreślając wydajność
*b)zarządzanie grafikę 3D<ustawienia globalne< wybór Nvidia +zarządzanie energią (max wydajność)
ustawienia programów -> zastosuj ustawienia globalne dla tej aplikacji - brak efektów
Proszę o pomoc na poziomie, a nie typu " Przeczytaj instrukcję", " poszukaj w necie bo PEŁNO TEGO".