logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Opel Insignia 2009 - światła drogowe nie wyłączają się. Gdzie jest przekaźnik?

Dawidqw12 01 Paź 2019 20:28 4599 1
  • #1 18196674
    Dawidqw12
    Poziom 2  
    Ocena: 11
    Witam! Mam problem z moją insignią 2009r polega on na tym że jadąc drogą przełączyłem świata mijania na drogowe ale już później nie mogłem zmienić ich na mijania kontrolka na desce rozdzielczej zachowuje się prawidłowo nie pomaga nawet wyłącznie wyłącznikiem świateł wszystko gaśnie ale drogowe świecą się cały czas nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Moim zdaniem winny jest przekaźnik ale kolejny problem 😂😂 w schemacie jest napisane "Zostały zintegrowane następujące przekaźniki":R18 przekaźnik sygnału dźwiękowego R19 tylna pompka spryskiwacza R20 przekaźnik wycieczki przedniej szyby R21 spryskiwacz przedniej szyby R22 światła przednie przeciwmgłowe R24 przekaźnik reflektora , światlo drogowe. I nasuwa się kolejny problem ze pod maską znajduje się 17 przekaźników które są odpowiedzialne za cos innego a nwm gdzie znajdują się te przekaźniki odpowiedzialne za światło drogowe czy ktoś może pomóc bo już ręce opadają na te światła
  • #2 18284088
    Dawidqw12
    Poziom 2  
    Ocena: 11
    Pomogła wymiana całej skrzynki bezpieczników
REKLAMA