bumble napisał: Kolego ghator no to gratuluje. Gratuluje. Jestem niezmiernie ucieszony. Nawiasem odsyłam kolegę do pierwszego postu bo ani nie ja ani moje ubezpieczenie nie jest przedmiotem tej dyskusji więc jak masz coś do dodania w sprawie tematu owego iphone 8 to się wypowiedz a jak nie to nie wyjeżdżaj na innych i nie wyładowuj tutaj swoich flustracji. Mało tego. Moje ubezpieczenie wymaga aby towar był kupiony nowy i w tym kraju. Zaznaczę jeszcze raz dla kolegi, że to ubezpieczenie mieszkania ze sprzętami w nim bo ubezpieczenie samego telefonu to inna sprawa ale jak kolega czyta uważnie ten temat od pierwszego postu to wie doskonale.
Czytam każdy temat uważnie i ze zrozumieniem, chyba że kolega pisze niezrozumiałe dla siebie treści.
A wracając do pierwszego posta, to nie... Telefon nie będzie naprawiony na gwarancji, bez względu na markę z uwagi na ingerencję nieautoryzowanego serwisu. Apple dopuszcza naprawy gwarancyjne w telefonach, które mają wymieniony ekran, ale tylko jeśli usterka nie powstała z winy takiej wymiany, bądź wadliwego, nieoryginalnego ekranu.
Autor tematu najlepiej jakby wyjął płytę i podgrzał hotem modem, bądź wymienił na nowy, jeśli pierwsze nie przyniesie skutku.
Dodano po 3 [minuty]:A dodając do twojego ubezpieczenia... chyba niedokładnie przeczytałeś umowę, bo
żaden ubezpieczyciel nie wymaga, aby produkt był nowy. Ciężko wszak ludziom wymienić wszystko w domu na nowe po zawarciu umowy ubezpieczeniowej.