logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HWK co możecie powiedzieć o tym produkcie sarasa ?

etrzycha 19 Wrz 2005 22:19 2040 15
REKLAMA
  • #1 1832654
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Co możecie powiedziec o Tym produkcie sarasa o awaryjości, problemach i jak smiga z nowym UFSSuite v2.01czy problemy znikły, ciekawi mnie tez flashowanie tych nowszych se typu k500 itd.
    Czkem na wypowiedzi.PZDR
  • REKLAMA
  • #3 1832767
    etrzycha
    Poziom 17  
    wiem wiem ale chciałem sie dowiedzieć co z tym hwk czy cos sie zmieniło czy dalej temat "widmo" jak to pisał karwos.Pozdro czekam na opinie
  • #4 1832804
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2078
    No ciekawa ta oferta karwosa na dzień dzisiejszy simlock z k750 kosztuje 40-70zł więc 3 szt. i koszty zwrócone, chyba to kupię.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1833189
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    @tino2003, tylko pamiętaj, że to jest clon oryginalnego HWK. Dlaczego klon ? Bo nie rozumiem, jak jakaś rzecz może być w 50% orginalna ? Jeżeli coś jest orginalne to w 100% a nie żadne 50% jak twierdzi karwos....
    A już najbardziej nie rozumiem tego człowieka. Sam wieszałpsy na HWK, że się nie opłaca, że badziew, itp. Mówił też, że nie będzie zajmował się jegop sprzedażą, a tu proszę - zalewa rynek jakimś tanim gó*nem. Z drugiej strony co się dziwić, hajs, hajs, hajs .... Ot tyle mojej małej dygresji.
  • #6 1833292
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2078
    habrozaurus napisał:

Z drugiej strony co się dziwić, hajs, hajs, hajs .... Ot tyle mojej małej dygresji.

Sam sobie idealnie dałeś odpowiedź na to pytanie.:D A ja od siebie dodam że często sobie mówiłem że tego nie zrobię czy tak nie postąpię bo mam swoje zasady, ale sprawdza się powiedzenie że pieniądze nie śmierdzą i przekonałem się o tym na sobie, więc wcale nie bronię karwosa ale go rozumiem. Jeżeli można na czymś zarobić to dlaczego odpuszczać. A że to jest klon to za 99zł dla samych simlocków się opłaca.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #7 1834506
    ice_71
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    a co dokladnie to potrafi...tak naprawde ,CID-a 36 w k700i ? ,poradzi sobie ?
  • #8 1835970
    Multi_COM
    Spec od GSM
    lol ;)))) no i juz jest przeriobony wsad Atmegi dostepny tak wiec mozliwe ze za nieldugo bedzie dostepna usluga updatu Boxa poprzez NET do obslugi HWK (aplikacja ala JAF update czyli sewer-bufor-atmega-odp ze wszytsko OK) - zadnego wysylania, zadnego montowania itp. Teoretycznie tez mozna wygenerowac stringi do HWK i tez bedzie a z tym juz dzisiaj nie ma problemu

P.S
    Jak to ladnie teraz brzmi "TRIAL HWK" lub "50% ORYG.";)))) Chyba tez tak zaczne...lol ;)
  • #9 1837042
    leati78
    Poziom 16  
    Jestem w posiadaniu HWK i przyznam, ze nowe SE robi się bardzo dobrze, szybko flashują, bezproblemowo. Więcej zabawy jest ze starymi ( nic się nie zmieniło) , niestety nie korzystałam z dodatku do LG I SHARPA. Jednak myśle, że cena jest za wysoka, ciężko to odrobić w krótkim czasie, a jak widać już sie coś dzieje z klonami i zaraz wszyscy zaczną to robić za niższą kase... od tak mi sie wydaje :)
  • #10 1837216
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    CID37 robi.

Multi_COM napisał:
    lol ;)))) no i juz jest przeriobony wsad Atmegi dostepny tak wiec mozliwe ze za nieldugo bedzie dostepna usluga updatu Boxa poprzez NET do obslugi HWK (aplikacja ala JAF update czyli sewer-bufor-atmega-odp ze wszytsko OK) - zadnego wysylania, zadnego montowania itp. Teoretycznie tez mozna wygenerowac stringi do HWK i tez bedzie a z tym juz dzisiaj nie ma problemu

P.S
    Jak to ladnie teraz brzmi "TRIAL HWK" lub "50% ORYG.";)))) Chyba tez tak zaczne...lol ;)

Czy zrobisz bb5 stringami ?

widac ze
    pare zlotych
    bardzo piecze w d....pke, co ?

ale coz... taka Polska mentalnosc.

Pozdrawiam,
    karwos
  • #11 1841191
    etrzycha
    Poziom 17  
    dla samych smoków sie opłaca ją kupic od karwosa nawet jak klony za taką kase wg. mnie 8)
  • #12 1841266
    Multi_COM
    Spec od GSM
    @karwos: stringami nie ;( co do pieczenia to klony byly od zawsze i beda zawsze - kwestia podjescia co kto woli.... klon a produkt orygi. to dwie oddzielne sprawy. Co jednak do oferty to nie mam nic przeciwko klonom - to jeszcze lepsza reklama dla produktów oryginalnych - mam tylko pretensje do nazywania czegos w 50% oryginalnym itp. Tak wiec nie jest to zadna anty reklama ale stwierdzenie faktów

Bez urazy bo widze ze Cie ugryzlo
  • REKLAMA
  • #13 1841682
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Multi_COM napisał:
    @karwos: stringami nie ;( co do pieczenia to klony byly od zawsze i beda zawsze - kwestia podjescia co kto woli.... klon a produkt orygi. to dwie oddzielne sprawy. Co jednak do oferty to nie mam nic przeciwko klonom - to jeszcze lepsza reklama dla produktów oryginalnych - mam tylko pretensje do nazywania czegos w 50% oryginalnym itp. Tak wiec nie jest to zadna anty reklama ale stwierdzenie faktów

Bez urazy bo widze ze Cie ugryzlo

Dla skrocenia mozna nazwac to klonem.
    Jednak siedzisz troche w biznesie i wiesz ze klony to do konca nie sa, chociaz zapewne tak zostana potraktowane, bo sa to uszkodzone i naprawione HWK testowe raskula, najsmieszniejsze, ze mcu zostalo zaprogramowane przez Sarasa :D ... zreszta co ja bede mowil napewno znasz sytuacje... dlatego tak to opisalem...

Pozdrawiam,
    karwos
  • #14 1841709
    waisik
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Zalezy jak kto na to patrzy ja dalem te ponad 600 za hwk szkoda bylo tego wydawac ale jest oryginal i tyle
  • #15 1843521
    Multi_COM
    Spec od GSM
    @karwos: sytuacja wyglada w rzeczywitosci troche inaczej ale niech zostanie juz oficjalnie ta wersja ;)))

p.s
    te ktore dostal Alinus teraz to nie sa te ktore wyslal ;))
  • #16 1843716
    Beny321
    Poziom 13  
    Normalnie rzecz biorac nie ma co sie spierac na kazdym rynku sa potrzebne orginaly i ich odpowiedniki (clony) tylko jak to kolega dobrze zauwazyl Karwos z jednej strony krytykuje ludzi uzywajacych clony i w swoich programach blokuje nr box ktore maja skraczone HWK a jak sam widzi w tym korzysc to jest wtedy dobrze , to nie jest zbyt elegancko. Moze gdyby nie ta kasa to byl by super facet bo fachowiec z niego dobry.
    Pozd.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy produktu Sarasa - HWK, jego awaryjności, kompatybilności z nowym oprogramowaniem UFSSuite v2.01 oraz możliwości flashowania nowszych modeli Sony Ericsson, takich jak K500 i K750. Użytkownicy wskazują, że HWK jest często oferowany w formie klonów, które są tańsze, ale budzą kontrowersje co do jakości i oryginalności. Klony są postrzegane jako naprawione lub przerobione egzemplarze oryginalnych urządzeń, czasem z programowaniem MCU przez Sarasa. Oryginalny HWK jest droższy, ale zapewnia stabilną i szybką obsługę nowych modeli SE, szczególnie przy flashowaniu. W przypadku starszych modeli problemy pozostają bez zmian. Wspomniano o planach aktualizacji boxa HWK przez internet, co ułatwiłoby obsługę i aktualizacje. Cena oryginalnego HWK jest wysoka, co powoduje, że klony stają się atrakcyjną alternatywą dla osób zajmujących się simlockami. Dyskusja porusza także kwestie etyczne związane z używaniem klonów i postawą sprzedawców.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA