logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon IP 3000 - tusz nie wysycha na płytach DVD PLATINUM

aundo 20 Wrz 2005 03:18 1511 8
REKLAMA
  • #1 1833210
    aundo
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Mam problem z wydrukiem na płycie DVD. IP 3000 płyta PLATINUM z opisu na okładce nadająca się do nadruku. Czarny tusz zlewa się w małe kropelki , a koloru prawie w cale nie widać , tusz nie wysycha. Czy ja coś nieodpowiednio ustawiłem , czy może inny problem?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1833378
    Alcedo
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    czy tusz jest oryginalny, czy jakis regenerowany??
  • REKLAMA
  • #3 1833499
    hultaj
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Jeśli płytka jest srebrna to nie znaczy że jest przsznaczona do nadruków bezpośrednich.
    Na tą płytkę przylepiasz nadruk popierowy lub foliowy.
    Płytki do nadruków bezpośrednich w drukarkach canon powinny być matowe najlepiej jakiś biały datex. Ja takie kupowałem bo na tych srebrnych nie drukowało. Po wyjęciu płytki z drukarki rozlewało się wszystko.
    Pozdrowionka mam nadzieję że pomogłem. :D
  • REKLAMA
  • #4 1833825
    aundo
    Poziom 11  
    Mam oryginalne tusze,nowa drukarka.Płyta jest srebrna z opisy na ulotce;Kompatybilny z najnowszymi wersjami napędów DVD oraz drukarek do dysków. Szybkoschnąca powierzchnia dysków umożliwia umieszczanie nadruków i napisów.
    A tusz dalej mokry.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 1834224
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Spróbuj poprostu z inną płytą. Innej firmy. Będziesz miał pewność, czy wina drukarki, czy płytki.
  • #7 1854600
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Problem jest z tuszem.Te płytki faktycznie nadają się do druku,lecz u lotce reklamowej ograniczyli się tylko do stwierdzenia że się nadają,ale zapomnieli dodać jaką techniką.
  • #9 1976122
    aundo
    Poziom 11  
    Ulotka dołączona do płyt była błędna. Właściwe do drukowania płyty Platinum są całe białe i pięknie się na nich drukuje. Temat uważam za zakończony. Wszystkim za pomoc dziękuje :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył drukowania na srebrnych płytach DVD marki PLATINUM za pomocą drukarki Canon IP 3000. Czarny tusz nie wysychał i zlewał się w krople, a kolory były słabo widoczne. Użytkownik stosował oryginalne tusze i nową drukarkę. Wskazano, że srebrne płyty nie są przeznaczone do bezpośredniego nadruku atramentowego, a do takich zastosowań należy używać matowych, najlepiej białych płyt dedykowanych do drukarek Canon, np. marki Datex. Zalecano także zmianę jakości wydruku lub test z inną marką płyty, aby wykluczyć problem z nośnikiem. Ostatecznie potwierdzono, że do nadruku bezpośredniego na płytach PLATINUM należy stosować białe płyty, a dołączona do nich ulotka zawierała błędne informacje. Problem rozwiązano przez użycie właściwych nośników, co pozwoliło na prawidłowe wysychanie tuszu i jakość nadruku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA