logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka nawigacja dla IGO - Jaka nawigację kupić dla map IGO?

naruto29 18 Paź 2019 19:00 10428 9
REKLAMA
  • #1 18226505
    naruto29
    Poziom 7  
    Ocena: 35
    Cześć,

miałem nawigacje goclever jednak ona bardzo wolno działała, potem przerzuciłem się na nawigację mio 697LM dokładnie i się psuje, ciagle się wyłącza. Jaką nawigacje polecacie, która bedzie dość tania żebym nie musiał wydawać tysiecy i będzie przystosowana dla cieżarówek i w łatwy sposób bedzie można tam wgrywać mapy zewnętrzne jak np IGO żeby nie była zablokowana i żeby nie trzeba było ja odblokowywać aby w jakikolwiek spośób coś wgrać?
  • REKLAMA
  • #2 18226538
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    Ocena: 1126
    naruto29 napisał:
    w łatwy sposób bedzie można tam wgrywać mapy zewnętrzne jak np IGO żeby nie była zablokowana i żeby nie trzeba było ja odblokowywać aby w jakikolwiek spośób coś wgrać?

Ja bym radził raczej w tym czasie jakiś tablet z Androidem. IGo pod androida bardzo pięknie pracuje, jest wiele fajnych modyfikacji. Mapy czy to pod program na Androida, czy pod WinCE to te same mapy, bardzo pięknie działa głos TTS (czytanie ulic, radarów, nazw miejscowości itp "bajery"). Tak że nie pchał bym się w tym czasie w nawigację na Windowsie, bo to już praktycznie przeżytek, zainwestuj lepiej w jakiegoś tableta lub dedykowaną nawigację z systemem Android.
  • #3 18226565
    naruto29
    Poziom 7  
    Też nad tym myślałem ale raczej skłaniam się w stronę wyboru nawigacji a nie tabletu jako urządzenia.
  • REKLAMA
  • #4 18226693
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    naruto29 napisał:
    skłaniam się w stronę wyboru nawigacji a nie tabletu jako urządzenia.

A dlaczego by nie? Toż to to samo co nawigacja tylko z bardziej "przyszłościowym" i rozwojowym systemem jak WinCE w "normalnych" nawigacjach. A zobacz sobie pokrótce jak fajnie działa iGo u mnie na telefonie.

https://www.youtube.com/watch?v=KIYIJiYLpO0

Dodatkowo masz całkowicie "otwarty" (prawie) system, instalujesz co chcesz, dodatkowo może służyć do wielu innych celów (nawet jako telefon), może być internet, przy nawigacji informacje o korkach i innych "przeszkodach" i jeszcze wiele innych korzyści. Ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiał.
  • #5 18226771
    naruto29
    Poziom 7  
    A czy igo na androida ma aktualizacje czestop jak na win ce tzn nie wiem czemu ale widziałem ze np igo nie robi tak czesto na typowo androida. Do tego często miałem problemy kiedyś na tablecie z rozdzielczością apka się nie chciała otwierać zawieszała się.
  • REKLAMA
  • #6 18226791
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    naruto29 napisał:
    Do tego często miałem problemy kiedyś na tablecie z rozdzielczością apka się nie chciała otwierać zawieszała się.

Mapy do iGo czy na Androida, czy na WinCE to te same pliki map, więc i aktualizacje identyczne (ostatnie to HERE_2019.Q2_190429, czyli z kwietnia. Obecnie z rozdzielczością nie ma żadnych komplikacji, są programy iGo które same dopasowują rozdzielczość, a jeżeli coś "nie gra" to wystarcza mała modyfikacja wpisów w pliku sys.txt.
    Poczytaj tu:

http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=323
  • REKLAMA
  • #7 18227922
    naruto29
    Poziom 7  
    Dzięki za odp. Jednak i tak czekam na dalsze sugestie.
    Wolę nawigację. Chyba, że ten tablet, ale to jaki polecacie, taki żeby działa w miarę ok i nie kosztował kokosów bo potrzebny byłby tylko do nawigacji.
  • #8 18227945
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    naruto29 napisał:
    Chyba ,ze ten tablet ale to jaki

Używasz (myślę że tak) smartfona? Jeżeli tak to zainstaluj na próbę jakieś odpowiadające ci igo i spróbuj jak to działa. Jak się spodoba to pomyślisz czy warto.
  • #9 18234396
    Rafael22
    Poziom 21  
    Ocena: 172
    Kup tylko i wyłącznie urządzenie na androidzie.
    U mnie na nawigacji pod Windows CE czy był wgrany iGO czy Automapa czy jakiś inny program (poza oryginalnym) źle pokazywał stan baterii. U znajomego na innej nawigacji było podobnie.
    Z przycinaniem się bywało różnie zależy jaką wersję programu się wgrało.

Jak kolega wyżej wspomniał iGO ma mapy wspólne dla Androida i dla Windows CE.
    Każda wersja igo ma wersje na ciężarówki.

Obecnie mam mały , bardzo tani (około 140zł) tablet/nawigacja 5" na andriodzie Lark FreeBird 8GB i poza tym, że ekran trochę kiczowaty (słaba rozdzielczość) to działa dobrze.
    Zarówno Igo Basar jak i Automapa. Choć na razie nie miałem jak testować na dłuższej trasie niż 100km.

Do ciężarówki to wygodnie będzie tablet 7"
  • #10 18354108
    Kamilelk
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam. Korzysta lub korzystał ktoś z Igo Primo na tablecie Huawei MediaPad M5 Lite? Czy Igo działa prawidłowo na w/w tablecie?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nawigacji przystosowanej do map IGO, która będzie tania, niezawodna i łatwa w aktualizacji. W dyskusji pojawia się sugestia, aby rozważyć tablet z systemem Android, ponieważ IGO działa na nim dobrze i oferuje więcej możliwości. Użytkownicy podkreślają, że mapy dla Androida i WinCE są takie same, a aktualizacje są dostępne dla obu systemów. Wskazano również na problemy z nawigacjami działającymi na WinCE, takie jak błędne wyświetlanie stanu baterii i zacinanie się. Rekomendowane są urządzenia z Androidem, w tym tablet Lark FreeBird, który jest tani i funkcjonalny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA