logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyka Crawford ECS950 z CDM9 - szukam instrukcji montażu

Scofield1 02 Lis 2019 18:05 36465 8
REKLAMA
  • #1 18254145
    Scofield1
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam

Szukam instrukcji montażowej / schematu elektrycznego do sterownika bramy Crawford ECS950 + CDM9.
    Na forum znalazłem dokumenty dotyczące innych wersji sterowników (ECS930 / ECS940), aczkolwiek występują różnice, np. w złączach.

Załączone zdjęcie przedstawia PCB „(ang.) Manoeuvring card” tego systemu. Na pierwszy rzut oka widać, że złącze X1 ma mniej pinów niż np. w wersji np. ECS940.
    Automatyka Crawford ECS950 z CDM9 - szukam instrukcji montażu

Próbuję uruchomić system z demontażu, ale występuje problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Po włączeniu zasilania na wyświetlaczu widnieje kod E24, co wg. znalezionych dokumentów prawdopodobnie oznacza: „(ang.) E24 Power failure. Normal error code after mains break or disengagement. Run the Door to fully open.”
    Gdy ten kod jest wyświetlany, system reaguje tylko na przycisk „otwierania”. Skutkuje to uruchomieniem silnika w kierunku otwierania, lecz nie zatrzymuje się on samoistnie. Jedyna opcja aby silnik przestał pracować to wciśnięcie przycisku Stop.

Czy do tego sterownika wymagane są jakieś dodatkowe krańcówki?
    Gdzie można wpiąć sygnał z czujnika listwy powietrznej?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18259679
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Może plik z załącznika pomoże.
    Sądząc po opisie problemu, powinieneś przeprowadzić programowanie położeń.
    Załączniki:
    • K047862-_Wiring_diagram_CDM9_950.pdf (745.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 18268075
    Scofield1
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Dziękuję bardzo za pomoc.
    Plik bardzo się przydał. Brakowało mi zwory na X3. A po podłączeniu czujnika listwy powietrznej, byłem w stanie przeprowadzić programowanie (wykonałem te same kroki jak dla modelu ECS940).
  • REKLAMA
  • #4 20882545
    knemak
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Świetna pomoc, dzięki.
  • #5 20928995
    wgl12
    Poziom 10  
    Ocena: 28

Koledzy, jak tę centralę się programuje Crawford ECS950?

Dodano po 1 [minucie]:

>>18268075 Witam. Masz może jakąś instrukcję programowania?
  • #6 21280308
    litridavid_84
    Poziom 1  
    >>18259679 buenas, he visto el pdf, my placa tiene conectado un módulo para fotocélulas, por lo que el puente en x3 no lo lleva. Pero me sale después de unas maniobras el error E04, después de eso solo sube automático hacia arriba, para bajar tiene que ser hombre presente. Proszę o pomoc, dlaczego pojawia się ten błąd i jak zaprogramować otwieranie i zamykanie?
    Dziękuję.
  • #7 21500532
    tygerq
    Poziom 1  
    Witam
    Niestety mam problem z zamykaniem. Z pilota działa normalnie, ale z przycisku na sterowniku nie. Przycisk sprawdzony, przełącza. Na 1 przycisku X8 też mogę podłączyć normalny przycisk, czy muszę do X7? Niestety nic to nie daje, oprócz otwierania.
  • REKLAMA
  • #8 21639740
    dolencjan10
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Czy ktoś wie, co oznaczają poszczególne piny od 1 do 9 na X1?
    Dzięki.
    [F]
  • #9 21777589
    kaarthikeyankb
    Poziom 1  
    Cześć,
    Chcę znać szczegóły pinu x1.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania instrukcji montażowej i schematu elektrycznego do sterownika bramy Crawford ECS950 z modułem CDM9. Problemem jest różnica w złączach, zwłaszcza mniejsza liczba pinów na złączu X1 w porównaniu do modeli ECS930/ECS940. Po uruchomieniu systemu pojawia się kod błędu E24, oznaczający awarię zasilania, co skutkuje działaniem silnika tylko w kierunku otwierania bez automatycznego zatrzymania. Rozwiązaniem okazało się dołączenie zwory na złączu X3 oraz podłączenie czujnika listwy powietrznej, co umożliwiło przeprowadzenie programowania położeń zgodnie z procedurą dla ECS940. W dyskusji pojawiły się także pytania o szczegóły pinów złącza X1 oraz o programowanie centrali ECS950. Użytkownicy zgłaszali również problemy z zamykaniem bramy z przycisku na sterowniku oraz błędy takie jak E04, które wymagały obecności operatora podczas zamykania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA