logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW REVERSE RDS - znikający napis CODE po wpisaniu kodu, co robić?

inokris 21 Wrz 2005 13:41 1961 3
REKLAMA
  • #1 1836915
    inokris
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    Mam problem z tym radiem. Po podłączeniu na wyświetlaczu napis CODE jednak po chwiliu zaczyna się ściemniać i znika napis jednak podświetlanie nadal jest. nie raz uda się wpisać kod i po zatwierdzeniu znika wszystko z wyświetlacz. Do radia mam orginalny kod. Czy ktos miał podobną usterkę? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1837605
    arko100
    Admin grupy RTV
    Ocena: 420
    Nie pamiętam dokładnie które radio z BMW, ale była wersja z czujnikiem i w zależności od natężenia światła w otoczeniu zmieniała się jaskrawość podświetlenia. Spróbuj podpiąć radio przy zgaszonych oświetleniu w pomieszczeniu. Być może coś z regulacją lub czujnikiem jest nie tak.
  • REKLAMA
  • #3 1838122
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Jak coś to mam takowe radio na stole po jakimś fachowcu. Motka zabezpieczona bitem a w dodatku przyklejona jakims wynalazkiem bo wogóle nie można oderwać. W razie czego służę pomocą.
  • #4 1839289
    inokris
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    Chcę dodać iż kiedy nie ma nic na wyświetlaczu brak również dzwięku. Czy to może być zawartość procka? Co ciekawe kiedy dotkne płytke koło stabilizatora 5V to zaskoczy wszystko i gra ok do czasy odłączenia zasilania. Mam pytanko czy zasilanie żarówek jest 12V? Bo kiedy brak zawartości wyświetlacz to u mnie jest 7,7V.
REKLAMA