logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralny zamek i brak podświetlenia licznika w Mercedes W210 2000r - co robić?

slawekvision 06 Lis 2019 23:47 1521 3
REKLAMA
  • #1 18262901
    slawekvision
    Poziom 9  
    Witam
    Dopiero co nabyłem merca w210 z 2000r i nie dział mi centralny zamek z pilota (rybka). Dodam że podczas jazdy samochód się zamyka (jakiś antynapad). Baterie w kluczyku zmienione bezpieczniki chyba wszystkie sprawdzone (najlepiej jakby ktoś mógł mi powiedzieć który to dokładnie i gdzie się znajduje) a centralny nie reaguje na pilot, co to może być? A drugi problem jest taki że mam licznik z komputerem (chyba, dopiero zaczynam przygodę z mercedesem) i nie ma on podświetlenia, niby też bezpieczniki sprawdzone (jakby ktoś też mógł powiedzieć który to dokładnie byłbym bardzo wdzięczny). Nie wiem gdzie szukać przyczyny jednej i drugiej usterki tego samochodu.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18269670
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18278899
    slawekvision
    Poziom 9  
    Okazuje się że nie działa laser w kluczyku i moje pytanie teraz brzmi czy można inny kluczyk zaprogramować do mojego auta czy tylko nowy?
  • #4 18279011
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3600
    He, he - laser :)
    Nie przesadzaj - to zwykła dioda na podczerwień.
    Tak, wiele warsztatów dorabia (lepiej lub gorzej) takie klucze. Tak więc pogugluj na swoim terenie i pewnie coś znajdziesz.
REKLAMA