logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic VI 1.4 IS - zwiększone spalanie, dławienie przy przyspieszaniu

Hoffman201 26 Lis 2019 18:31 1029 2
REKLAMA
  • #1 18303101
    Hoffman201
    Poziom 2  
    Witam może komuś też tak się przytrafiło. A mianowicie mam problem z Honda zaczęła dużo palić w granicach 11-12 l/100km. Byłem na komputerze żadnych błędów nie pokazuje. Dodam jeszcze że podczas jazdy np. równym gazem i gdy chce przyspieszyć zaczyna tak jakby się dławić, jak by gdzieś na jednego gara nie chodziła. Kat wycięty ale przed wycięciem było to samo. A i jeszcze dodam może to też związane z tym że na zimnym trzyma 2 tys obrotów. Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 18303151
    sandamiano
    Poziom 31  
    Ocena: 354
    Jeśli nie ma błędów w sterowniku to może złe wskazania czujnika temperatury silnika - podaj inną temperaturę - niższą niż rzeczywista co jest podstawą do określenia dawki paliwa. Sonda lambda oscyluje bogato/ubogo? termostat silnika nie jest uszkodzony? Nie otwarty cały czas?
  • #3 18303254
    Hoffman201
    Poziom 2  
    Termostat jest wymieniony bo był otwarty cały czas i nie chciała się za grzać. A co do temp jaką pokazuję czyli chodzi ci odczyt z komputera tak? Z tego co dziś zerklem to było dobrze pokazywało taka jaka zeczywiscie mogła być. Jeszcze męczy mnie ta sonda z nią może być coś nie tak bo jak wycinalem kata to widziałem że kable chyba były lepione do niej i może to ona pierdaczy całą sprawę
REKLAMA