logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki IRDA Kingsun SF-620 USB - błąd kod 39 w Windows XP SP2

hyundai1 22 Wrz 2005 15:53 1464 7
REKLAMA
  • #1 1840112
    hyundai1
    Poziom 2  
    Witam
    mam taki problem z irda Kingsun SF-620 USB komputer znajduje irde wchodze w menadzera wykazuje irde z wykrzyknikiem żółtym wchodze w wlasciwosci i pisze mi ;System windows nie moze załadowac sterownika urzadzenia dla tego sprzetu .Sterownik może byc uszkodzony lub nieobecny(kod39).Na 100%wiem ze irda dziala bo sprawdzalem na innym kompie i wgrala sie odrazu bez problemu.próbowalem zmiejszyc predkosc i nic .Ajak wchodze w sterowniki i daje Aktualizuj sterownikto wyskakuje mi;Kreator nie moze odnależć dla sprzetu oprogramowania bardziej odpowiedniego niżto ktore jest aktualnie zainstalowane! wiem ze na ten temat jest duzo napisane ale nic konkretnie nie moge znalesc wiec jak by ktos mi mógł konkretnie pomóc to bede bardzo wdziecznyPosiadam program xp z dodatkiem sp2
  • REKLAMA
  • #2 1840174
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    zacznij od tego : mam system operacyjny ........

jak masz 98 to sprawdź czy ta irda może wspólpracować z tym systemem - wiem z doświadczenia że nie wszystkie chcą wspólpracowac z 98
  • REKLAMA
  • #3 1840193
    hyundai1
    Poziom 2  
    hyundai1 napisał:
    Witam
    mam taki problem z irda Kingsun SF-620 USB komputer znajduje irde wchodze w menadzera wykazuje irde z wykrzyknikiem żółtym wchodze w wlasciwosci i pisze mi ;System windows nie moze załadowac sterownika urzadzenia dla tego sprzetu .Sterownik może byc uszkodzony lub nieobecny(kod39).Na 100%wiem ze irda dziala bo sprawdzalem na innym kompie i wgrala sie odrazu bez problemu.próbowalem zmiejszyc predkosc i nic .Ajak wchodze w sterowniki i daje Aktualizuj sterownikto wyskakuje mi;Kreator nie moze odnależć dla sprzetu oprogramowania bardziej odpowiedniego niżto ktore jest aktualnie zainstalowane! wiem ze na ten temat jest duzo napisane ale nic konkretnie nie moge znalesc wiec jak by ktos mi mógł konkretnie pomóc to bede bardzo wdzieczny
    Mam XP PROGRAM
  • #4 1840242
    marek216
    Poziom 43  
    a sterowniki do portu USB masz wgrane ?
    jak tak to z płyty czy z XP ?
  • REKLAMA
  • #5 1840278
    hyundai1
    Poziom 2  
    wiesz tak dobrze sie nie znam na kompie o jakie sterowniki chodzi Tobie?

Dodano po 54 [sekundy]:

mozemy pogadac na gg odezwalem sie
  • #6 1840347
    marek216
    Poziom 43  
    irde podpinasz do portu usb - więc pytam czy masz wgrane sterowniki do tego potrtu
  • REKLAMA
  • #7 1840360
    hyundai1
    Poziom 2  
    wiesz szczerze to ja nie wiem nic nie wgrywalem zadnych sterownikow pod usb poprostu sie podpinam i to wszystko dukarke podpinam pod usb i jest oki takze kamerke i tez oki mozemy pogadac przez gg bo widze ze dobry jestes w tych sprawach to moze szybko rozwiażesz moj problem
  • #8 1840371
    marek216
    Poziom 43  
    nie jestem dobry tylko zgaduje

niektóre urządzenia tak mają ż epotrzebują dodatkowe sterowniki - zaktalizowane

nie pytaj na forum czy możesz wejśc na gg - skoro podalem numer to znaczy że maożna z niego kożystac

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy sterownika urządzenia IRDA Kingsun SF-620 USB podłączonego do komputera z systemem Windows XP SP2, który w Menedżerze urządzeń wyświetla błąd kod 39, informujący o niemożności załadowania sterownika z powodu uszkodzenia lub braku plików. Urządzenie działa poprawnie na innym komputerze, co wyklucza jego uszkodzenie. Użytkownik nie instalował osobnych sterowników USB, zakładając, że system sam je obsłuży. W dyskusji sugerowano sprawdzenie, czy sterowniki portu USB są poprawnie zainstalowane i aktualne, gdyż IRDA podłączana jest przez USB i wymaga odpowiednich sterowników portu. Wskazano również, że niektóre urządzenia USB potrzebują dedykowanych, zaktualizowanych sterowników, które mogą nie być domyślnie dostępne w systemie XP SP2. Brak jednoznacznego rozwiązania, ale podkreślono konieczność instalacji lub aktualizacji sterowników portu USB oraz ewentualne poszukiwanie dedykowanych sterowników dla modelu Kingsun SF-620 USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA