logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Irda Kingsun KS959 USB-Problem ze sterownikami.Pomocy.Prosze

Eustachy_18 16 Wrz 2005 18:39 3029 7
REKLAMA
  • #1 1823841
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    Witam.kupiłem na allegro taką irde i niestety okazało się ze sterowniki dołaczone na płytce są po prostu ferelne a ja w necie nie moge znaleść innych do tego modelu irdy.Prosze wszystkich którzy mogliby mi pomóc o przesłanie owego sterownika.Oddam nawet wszystkie swoje punkty bo bardzo mi zależy.PROSZE.Ja tez pomagam innym jak tylko coś wiem ale w tym wypadku jestem bezradny.Help me;(!!!W zasadzie tez zastanawiam sie czy to nie wina windowsa jednak jak narazie wszystko przemawia za sterownikami.Mam windowsa Xp Professional.W biosie irde właczyłem.Pomóżcie mi.Ta irda działa na porcie USB
  • REKLAMA
  • #2 1825553
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    A moze ktos ma jakieś sugestie dotyczące obsługi IRdy w win XP.Moze trzeba coś dodatkowo gdzieś właczyć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1826055
    kacperpk
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Też ostatnio kupiłem IRDE tego producenta ale trochę inny model ( SF-620 USB Infrared Adapter tak przynajmniej pisze w sterownikach ).
    Sterowniki należy rozpakować i zainstalować przez menedżer urządzeń.
    Załączniki:
    • SF-620 USB Infrared Adapter.rar (10.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 1826135
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    Dzieki za pomoc.Jednak niestety te sterowniki niebardzo pasują.Przy ich instalacji pisze "brak informacji o danym sprzecie".Ale dzieki bardzo za odzew.Za to należy sie nagroda:)

Jak ktoś jeszcze jest w stanie mi pomóc to bardzo prosze o tą pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1827751
    Adam770
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Eustachy_18 napisał:
    Jak ktoś jeszcze jest w stanie mi pomóc to bardzo prosze o tą pomoc.

Przejrzyj ten temat:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic199447.html
    i sprawdź czy Twoja irda nie jest przypadkiem też z tej serii ...

Poczytaj również to:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic199447-240.html
    http://wgk.com.pl/forum/viewtopic.php?p=179508&sid=e706cd0a0ef73ebeae8c25f7e59f28d6
    http://www.nvision.pl/forum/index.php?s=244a3...&showtopic=20238&pid=274710&st=0&#entry274710

Spróbuj też użyć tego (tylko dla WinXP):
    Załączniki:
    • kingsunSF-620-XP.exe (94.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 1829648
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    Niestety nic nie pomogło.Pozostaje chyba tylko wgranie nowego systemu(podobno najlepszy do IRDY jest Win98).Szkoda bo nie mam zbytnio czasu na reinstalke no ale jak nic nie pomaga to chyba tylko to mi pozostaje.No chyba ze jeszcze ktoś coś wymyśli to prosze napisać.

Pozdrawiam
  • #7 1831503
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    Problem rozwiązany.Pomogła reinstalacja systemu.Dzieki wszystkim za pomoc.Moderatorów prosze o usuniecie tego tematu.Dzieki raz jeszcze.
    Moderowany przez TONI_2003:

Wszystko wyjaśnione temat zamykam !
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu .!

• Pomocny post
    #8 1831512
    piotrd90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Niepotrzebnie reinstalowałeś system. Myśle że bym pomógł :) Zależy tylko do czego ta IRDA miała by służć bo jeśli do komunikacji z telefonem to myśle że bym coś zaradził

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił na Allegro adapter Irda Kingsun KS959 działający na porcie USB, jednak dołączone sterowniki okazały się niesprawne i nie można było znaleźć innych kompatybilnych wersji w sieci. Próby instalacji sterowników z innego modelu (SF-620 USB Infrared Adapter) zakończyły się błędem "brak informacji o danym sprzęcie". W BIOS-ie Irda została włączona, a system operacyjny to Windows XP Professional. Wskazano na konieczność instalacji sterowników przez menedżer urządzeń oraz zasugerowano sprawdzenie podobnych tematów na forach technicznych. Ostatecznie problem rozwiązała reinstalacja systemu operacyjnego, choć pojawiła się sugestia, że najlepszym systemem dla Irda jest Windows 98. Jeden z uczestników dyskusji zasugerował, że pomoc mogłaby być możliwa w przypadku określenia zastosowania Irda, np. do komunikacji z telefonem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA