Witam i zapraszam do dyskusji jak by to zdalnie kontrolowac swoj dom a w moim przypadku bedzie to cottage nad jeziorem .Kiedys podchodzilem do tego tematu ale z braku czasu odpuscilem , teraz mam duzo czasu dla siebie i na nowe projekty .Zapraszam
Posiadam PLC ,program itd , chce przejac kontrole mojego security system plus grzanie i chlodzenie domu plus sprawdzanie poziomu wody w w studzienkach (submersible pumps ) - odwadnianie piwnic i to wszystko przez internet .
Mam wlasna studnie do wody pitnej , wiec tez potrzebuje kontrole pracy pompy i filtrow .
Ktos moze ma gotowe pomysly , jak beda chetni to podziele sie swoimi itd.
Prosze nie piszcie o gotowych systemach bo ja chce zbudowac wlasny system.
Nie zamieszczam narazie zdjec jak wyglada PLC i karty I/O , bo chyba wszystko jasne , jeszcze mysle o HMI .Pozdrawiam Ziggy
Posiadam PLC ,program itd , chce przejac kontrole mojego security system plus grzanie i chlodzenie domu plus sprawdzanie poziomu wody w w studzienkach (submersible pumps ) - odwadnianie piwnic i to wszystko przez internet .
Mam wlasna studnie do wody pitnej , wiec tez potrzebuje kontrole pracy pompy i filtrow .
Ktos moze ma gotowe pomysly , jak beda chetni to podziele sie swoimi itd.
Prosze nie piszcie o gotowych systemach bo ja chce zbudowac wlasny system.
Nie zamieszczam narazie zdjec jak wyglada PLC i karty I/O , bo chyba wszystko jasne , jeszcze mysle o HMI .Pozdrawiam Ziggy