logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Webasto w garażu? Jak wykonać ogrzewanie z piecyka na benzyne

jacek.cocojambo 13 Gru 2019 15:29 1413 4
REKLAMA
  • #1 18337269
    jacek.cocojambo
    Poziom 2  
    Witam mam Webasto na benzynę jakiś telestart kompletny ale bez pilota . Myślałem żeby to wykorzystać w garażu jako ogrzewanie . Widziałem parę pomysłów na to ale nadal głowie się nad planem działania . Webasto jest na benzynę . Chłodnica od passata też się znalazła wentylator też . Czy jest mozliwe podpiąć Webasto pod panel klimatronika ? ( Passat B5) żeby kontrolować nadmuch i temperaturę panującą w garażu ? Będę wdzięczny za podpowiedzi i pomysły jak to ugryzdz
  • REKLAMA
  • #2 18345694
    sash997
    Specjalista VAG & Ogrzewania Postojowe
    Ocena: 92
    Po pierwsze napisz jaki to piec jest a najlepiej jakieś zdjęcie, piec thermo top najlepiej chyba pod kaloryfer podłączyć, zawsze trochę mniej prądu pójdzie na ogrzewanie, nieduży garaż spokojnie nim ogrzejesz, w wodnym Webasto niema w normalnych warunkach kontroli temperatury na piecu, grzeje do ponad 70stopni, wygasza sie, czeka na niższą temperaturę i po schłodzeniu odpala znów i grzeje na max
  • REKLAMA
  • #3 18345779
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3609
    NA PEWNO wyprowadzenie spalin musisz zrobić przez ścianę na zewnątrz. Inaczej najpierw się zapłaczesz, a potem zdechniesz. Czego ci oczywiście nie życzę. Zwłaszcza przed świętami. :D
  • REKLAMA
  • #4 18346374
    jacek.cocojambo
    Poziom 2  
    Ten piecyk to Webasto telestart t70. I tak zdaje sobie sprawę że muszę spaliny wyprowadzić na zewnątrz ;) nie chcę mieć koziołka w garażu żeby dużej dziury na rurę nie robić i przede wszystkim żeby nie kurzyć i nie pylić w garażu . A mogę to podłączyć pod panel klimatronika ?
  • #5 18346481
    sash997
    Specjalista VAG & Ogrzewania Postojowe
    Ocena: 92
    Telestart t70 to nie model pieca, w jakim celu chcesz to podłączyć do klimatronika??piec włączysz przełącznikiem zresztą klimatronik w Passacie nie steruje piecem...
REKLAMA