logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Leon 1.9 TDI - brak połączenia z ECU, VCDS Lite, błąd 01177

pawko1111 14 Gru 2019 21:52 1791 3
REKLAMA
  • #1 18339837
    pawko1111
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    Siema:)
    Jak w temacie, po podłączeniu komputera do do samochodu (interfejs za parę złotych KKL VAG) nie mogę się połączyć z ECU. Próbowałem różnych ustawień zasłyszanych na forach.Korzystałem z VCDS Lite.Dziwi mnie to że parę lat temu bez problemu łączyłem się tym samym kablem i odczytywałem różne rzeczy z bloków pomiarowych. Na dzień dzisiejszy łącze sie z ABSem, poduszkami i kilkoma innymi modułami a ECU " No response from controller" . Gdy wchodzę w moduł Instruments 17 otrzymuje błąd błąd 01177 64-10.
    Na desce brak jakichkolwiek lampek. Nic nie było grzebane przy immo ale zrobiłem test polegający na tym czy auto zapali bez pastylki czy tam transpondera.Wynik jest taki, że auto odpala ale na desce mruga kontrolka imo. Jest to normalne? Czy Auto wgl powinno odpalić? Z transponderem jak odpalam to przy przekreceniu zapłonu kontrolka zapala się na chwile jak wszystkie inne i po odpaleniu gaśnie.
    Powodem mojego podpięcia komputera do samochodu było uruchamianie się silnika na wysokich obrotach które po chwili spadały. Podejrzewałem, że to czujnik temperatury i chciałem sprawdzić czy coś ECU wykaże .
    Dziękuje każdemu kto poświecił chwilę czasu na przeczytanie tego tematu :D
    Załączniki:
    • Seat Leon 1.9 TDI - brak połączenia z ECU, VCDS Lite, błąd 01177 DSC_0171[1].JPG (1.03 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18340683
    pioter488
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Może spróbuj radio odpiąć. Czasami w grupie vaga nie fabryczne radio zakłóca połączenie z edc
    Oczywiście bezpieczniki są ok.
  • REKLAMA
  • #3 18341274
    pawko1111
    Poziom 10  
    Bezpieczniki sprawdzone. Jutro sprawdzę z tym radiem aczkolwiek jest fabryczne.
  • #4 19111045
    pawko1111
    Poziom 10  
    Próbowałem połączyć się z całkowicie odłączonym radiem. Bez rezultatu...
REKLAMA