logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Yoga 310-11iap nie włącza się - brak napięcia na baterii

Norbert Chrobot11 01 Sty 2020 20:50 699 1
REKLAMA
  • #1 18375294
    Norbert Chrobot11
    Poziom 5  
    Ocena: 83
    Witam.
    Dziś podczas korzystania z laptopa (przeglądania stron internetowych), laptopa samoczynnie się wyłączył. Po tym nie reagował na nic. Nie ładował baterii, żadne kontrolki się nie świeciły. Dodatkowo napięcie na baterii od laptopa jest niewykrywalne. Po podłączeniu ładowarki do laptopa nie grzeją się żadne elementy. Gdy ładowarka znajduje się w gnieździe ładowania w laptopie napięcie wynosi 19.8V.
    Co może być przyczyną?
    P. S. Zasilacz daje dobre napięcie. Na wtyku zasilacza jest 20V.
    W załączniku zdjęcie płyty głównej.
    Proszę o szybką odpowiedź.
    Przy okazji jak byście mieli schemat tej oto płyty głównej to bardzo bym prosił.
    Dziękuję.
    Załączniki:
    • Lenovo Yoga 310-11iap nie włącza się - brak napięcia na baterii 20200101_185441-1.jpg (3.15 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18378559
    Norbert Chrobot11
    Poziom 5  
    Ocena: 83
    Witam.
    Pogrzebałem dzisiaj jeszcze w tym laptopie, pomierzyłem też napięcia, przeczyściłem go trochę i metodą dedukcji doszedłem do wniosku, że uszkodzony jest albo KBC, albo wsad BIOSU. Wylutowałem kość BIOSU i zainstalowałem program do programowania, ale kompletnie nie wiem skąd mam wziąć sam plik BIN do programowania. Możecie mi coś podesłać?
    P. S. Dodam jeszcze, że oznaczenie na kości to WINBOND-25q64fv.
    Dziękuje.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Lenovo Yoga 310-11iap nie włącza się - brak napięcia na baterii 20200103_183132[1].jpg (1.34 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA