logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Roleta Zewnętrzna z silnikiem na pilota- Sukces dziwnie działa

synology1 30 Sty 2020 13:10 1416 4
  • #1 18437350
    synology1
    Poziom 16  
    Ocena: 144
    Witam ,być może ktoś spotkał się z takim problemem lub podpowie co mogę jeszcze sprawdzić .Ogólnie wygląda to tak roleta zewnętrzna obsługiwana pilotem ,2 tygodnie temu dziwny objaw ,jeżeli chce opuścić roletę na dół naciskam pilot roleta leci w dół .Kiedy będzie już na dole albo zatrzymam pilotem niestety już się nie podniesie.Wtedy podchodzę do bezpiecznika w rozdzielni ściągam napięcie na chwilkę 3 sekundy roleta działa mogę z pilota podnieś .Kiedy znowu zatrzymam albo doleci do góry to nie mogę opuścić muszę znowu bezpiecznik odłączyć i po załączeniu dalej jednorazowo zadziała i tak w kółko jeśli chce sterować dół góra muszę na chwilę sciągnoć zasilanie aby działało ma ktoś może jakieś pomysły ?
  • #3 18438224
    synology1
    Poziom 16  
    Tak sterowanie bezprzewodowe z rolety wychodzi tylko L,N,PE
  • Pomocny post
    #4 18439439
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 948
    Musisz rozebrać silnik, wyciągnąć sterownik i w pierwszej kolejności sprawdzić / wymienić kondensatory w układzie zasilacza beztransformatorowego.
  • #5 18439461
    synology1
    Poziom 16  
    Dziękuję za potwierdzenie tego się obawiałem .W takim razie czekam na lepszą pogodę :)

Dodano po 3 [minuty]:

Rozbiórka Rolety
REKLAMA