logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zabezpieczyć kurzawą posadzkę w piwnicy bloku z lat 90?

m4xon 02 Lut 2020 16:33 4428 5
REKLAMA
  • #1 18444399
    m4xon
    Poziom 15  
    Ocena: 73
    Cześć, potrzebuję podpowiedzi z następującym tematem. Mam mieszkanie w bloku z lat 90, przynależy do niego piwnica wykonana jak to w latach 90 :-) Posadzka to jest jeden wielki kurz... nie idzie tego zamiatać bo robią się tumany kurzu, a efektów nie widać. Może jest jakiś tani i łatwy sposób na zabezpieczenie tej posadzki?
  • REKLAMA
  • #2 18444413
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18444419
    vorlog
    Poziom 40  
    Ocena: 2581
    Dokładnie pozamiatać, zagruntować dobrym gruntem (polecam Ceresit CT17)- raz obficie, rozcieńczonym pół na pół z wodą, drugi raz bez rozcieńczania.
    To zwiąże słaby beton i wytworzy warstwę nośną. Na to przykleić tanie płytki. Spokój na lata.
    V.
  • REKLAMA
  • #4 18445790
    m4xon
    Poziom 15  
    Ok, dzięki za porady. Myślałem też nad jakimś gumolitem ewentualnie. Najgorzej to pozamiatać, kilka podejść robiłem i oprócz tumanów kurzu z których trzeba uciekać to efekt mizerny. Myślę czy by tego jakoś woda nie zmyć
  • REKLAMA
  • #5 18445809
    kot mirmur
    Poziom 33  
    Ocena: 558
    Jedyna metoda na ten kurz to odkurzacz, zamiatanie nic nie da. Gumolit jest drogi, i trzeba go nakryć np, płytkami ceramicznymi. Zagruntować- jak wyżej pisali koledzy, i ewentualnie pomalować farbą do betonu. Wyjdzie najtaniej, małym nakładem pracy.
  • #6 18445811
    m4xon
    Poziom 15  
    kot mirmur napisał:
    Jedyna metoda na ten kurz to odkurzacz, zamiatanie nic nie da. Gumolit jest drogi, i trzeba go nakryć np, płytkami ceramicznymi. Zagruntować- jak wyżej pisali koledzy, i ewentualnie pomalować farbą do betonu. Wyjdzie najtaniej, małym nakładem pracy.

Tak mi się wydaje, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Dzięki za porady.
REKLAMA