logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Vivitek D555 - Po kilku minutach pracy, wyłącza się

Motronic2000 09 Lut 2020 09:26 1293 4
REKLAMA
  • #1 18458983
    Motronic2000
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Po kilku minutach pracy, wyłącza się, schładza lampę i zaraz potem można go ponownie włączyć na kilka minut i tak w kółko.
    Wyczyściłem i przedmuchałem go w środku sądząc że coś się przegrzewa ale niestety nic to nie dało.
    Może ktoś z Was wie jak na to zaradzić?
  • REKLAMA
  • #2 18464100
    Wavam
    Poziom 7  
    coś przy czyszczeniu musiało zostać pominięte, wyłączanie się spowodowane jest przegrzewaniem się czyli słabym chłodzeniem. dodatkowo można sprawdzić czy nie ma spuchniętych kondensatorów na zasilaniu.
  • REKLAMA
  • #3 18486063
    sowa_46
    Poziom 25  
    Ocena: 84
    Przede wszystkim ważne jest, żeby lampa była firmowa a nie żadna chińszczyzna, odwróć go do góry nogami i sprawdź czy jest jakaś różnica, może być problem ze switchem pokrywy lampy, może też jakiś wentylator nie wysyła impulsów. Pokombinuj i odezwij się.
  • REKLAMA
  • #4 18720799
    sowa_46
    Poziom 25  
    Ocena: 84
    No i jak, udało sie coś zrobić z tym fantem, wypadałoby podzielić się doświadczeniem, my tu nie podpowiadamy za kasę ale oczekujemy choćby zainteresowania. Niektórymi to nawet nie warto sobie dupy zawracać ale jak człek pomoże choćby jednemmu to i tak gęba się czieszy, resztę olać i piachem zasypać.
  • #5 19607378
    Motronic2000
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Głupia sprawa... ktoś w ustawieniach musiał mi pozmieniać automatyczne wyłączanie po paru minutach.
    Ustawienie zmieniłem i projektor śmiga bez problemu

Czasem najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze
REKLAMA