logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nie mogę odpalić ciągnika rolniczego massey ferguson 8210. Co to może być?

Anonim elek 13 Lut 2020 15:12 1986 3
REKLAMA
  • #1 18468779
    Anonim elek
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    Mam problem z odpaleniem ciągnika massey ferguson 8210. Proszę o pomoc. Nowe akumulutary, nowy rozrusznik, pompa paliwowa zrobiona i sprawdzona, filtry paliwowe wszystkie nowe. Czemu nie mogę go odpalić ? Kręci i kręci ale nawet nie załapuje. Proszę o szybką pomoc .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18468869
    Megawe
    Poziom 34  
    Ocena: 1447
    Napisz jaka to pompa, firma i czy jest na linkę czy elektroniczna ?
    Pompy LUCAS mają dwa odpowietrzniki, ten niżej jest od odpowietrzania kanału i jak z niego zacznie iść czyste paliwo to trzeba dalej odpowietrzać i po chwili znowu wyjdzie powietrze i dopiero delikatnie go dokręcić. Następnie trzeba odkręcić przewody wtryskowe przy wtryskiwaczach i kręcić rozrusznikiem aż pojawi się paliwo. Zakręcić i palić na knota. Zakładam, że pompa dobrze wstawiona. Sprawdź czy z pompy idzie paliwo na powrót. Rozrusznik musi szybko kręcić.
  • REKLAMA
  • #3 18468917
    Anonim elek
    Poziom 5  
    Pompa jest na linke firmy LUCAS. Rozrusznik kręci szybko. Paliwo idzie na wtryski, ale jak dla mnie słabo idzie te paliwo, ale pompa jest świeżo po remoncie kapitalnym. Jeszce sprawdze ten dolny odpowietrznik.
  • #4 18468974
    Anonim elek
    Poziom 5  
    Pompa jest na linke firmy LUCAS. Rozrusznik kręci szybko. Paliwo idzie na wtryski, ale jak dla mnie słabo idzie te paliwo, ale pompa jest świeżo po remoncie kapitalnym. Jeszce sprawdze ten dolny odpowietrznik.

Dodano po 40 [minuty]:

Dziękuję za pomoc, ciągnik odpalił, wystarczyło odkręcić dolną sztukę do odpowietrzenia w pompie.
REKLAMA