logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E39 M54B30 - Jakie części do konwersji na koło jednomasowe?

markul20 13 Lut 2020 21:35 2160 7
REKLAMA
  • #1 18469511
    markul20
    Poziom 8  
    Ocena: 15
    Witam
    Przymierzam sie do wymiany sprzegla oraz kola dwumasowego poniewaz juz halasuje czasami .
    Chcial bym zastosowac kolo jednomasowe np z m52b25.
    Co konkretnie i z jakiego modelu musze kupic zeby nie przerabiac łapy docisku i nie zakładac zadnych tulejek?
    Bede to robil sam pierwszy raz wiec prosze o wyrozumiałość jezeli glupio pytam.
    Czy mial ktos drodzy forumowicze z was takie rozwiazanie? I jak to oceniacie?
  • REKLAMA
  • #2 18469582
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4210
    Jeśli jeździsz jak emeryt to sprawdzi się w przeciwnym razie szybko wykończy się skrzynia biegów.
  • REKLAMA
  • #3 18469644
    świerszcz.UK
    Poziom 22  
    Ocena: 126
    Skrzynia nie padnie
    Do dziś w niektórych koreańskich autach nie ma 2masy
    Jest fabrycznie montowane zwykle koło zamachowe i nic nie pada to są mity powtarzane tak samo jak z olejami i rozszczelnieniami silników etc
  • #4 18469671
    kwok
    Poziom 40  
    Ocena: 1336
    markul20 napisał:
    jak to oceniacie?

Na BMW jest a na dwumas brakuje. Wycieranie d.....y szkłem.
    Taka moja ocena.
  • REKLAMA
  • #5 18469913
    markul20
    Poziom 8  
    kwok napisał:
    markul20 napisał:
    jak to oceniacie?

Na BMW jest a na dwumas brakuje. Wycieranie d.....y szkłem.
    Taka moja ocena.

Sluchaj auto kupilem za nie duze pieniadze. Zainwestowalem duzo lecz nigdy nie bedzie na sprzedaz tylko ewentualnie za parenascie lat oddam ja na zlom .

Dodano po 1 [minuty]:

Auto sluzy wylacznie na dojazdy
  • #7 18470113
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1078
    markul20 napisał:
    Zainwestowalem duzo lecz nigdy nie bedzie na sprzedaz tylko ewentualnie za parenascie lat oddam ja na zlom

I to jest koronny argument za tym aby zainwestować w dmumas, nawet używany bo przy benzynie rzadko ona pada. Nieźle katowane musiało być to auto.
  • REKLAMA
  • #8 18470639
    markul20
    Poziom 8  
    Chcialem poprostu znac opinie osob ktore to maja,teoretycznie to ja tez wiem ze niby lipa.
    Ale znajomy ma i sobie chwali. 6 rzedowy silnik nawet przy rozruchu nie drga a tarcza do jednomasu ma sprezynki ktora jakies tam drgania niweluje . Duzo osob polecalo przekladke z m30 ale nikt nie wie co dokladniej potrzeba .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje wymianę sprzęgła oraz koła dwumasowego w BMW E39 z silnikiem M54B30, rozważając konwersję na koło jednomasowe, np. z M52B25. Forumowicze dzielą się opiniami na temat tej modyfikacji, wskazując na potencjalne problemy z komfortem jazdy oraz przenoszeniem wibracji na nadwozie. Niektórzy sugerują, że użycie koła jednomasowego może prowadzić do szybszego zużycia skrzyni biegów, podczas gdy inni podkreślają, że odpowiednia tarcza sprzęgła z sprężynkami może zniwelować drgania. Użytkownik poszukuje konkretnych części, które pozwolą na przeprowadzenie konwersji bez dodatkowych przeróbek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA