Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Faac E024S-Jak ustawić równoczesne otwieranie i zamykanie skrzydeł?

lukas198820 16 Feb 2020 12:08 636 6
    lukas198820
    Level 15  
    Witam chciałbym zapytać jak ustawić równoczesne otwieranie skrzydeł w centralce E024S..Podlaczyłem ja i centralke mam z lewej strony.Skrzydło lewe reż otwiera sie pierwsze i zamyka tak samo.Prawe dopiero gdzies po ok 2 sek.

Czy za ta opcje odpowiada przycis Speed wcisniety 5 razy?

Co to jest zabezpieczenie przed wiatrem?
    lukas198820
    Level 15  
    Nie slyszalem o takim przypadku co nie znaczy zevtaja sytuacja nie moze miec miejsca...Klient uparl sie na jednoczesne otwieranie.
    Workszop
    Level 15  
    lukas198820 wrote:
    Klient uparl sie na jednoczesne otwieranie.

Aż się prosisz o złośliwości. Montujesz zawodowo siłowniki do bram i pytasz o przeczytanie instrukcji za ciebie.
    Menu 5 i Menu 6 odpowiadają za funkcje opóźnienia między skrzydłami.
    lukas198820
    Level 15  
    E024S montuje pierwszy raz.Poza tym pytalem o potwierdzenie czy funkcja w menu 5 za to odpowiada. Troche spokojniej. Nie wszystko sie wie od razu.Instrukcje mialem tylko w jez ang.☺
    Workszop
    Level 15  
    Jestem spokojny. Polska instrukcję można bez problemu znaleźć w internecie wpisując nazwę centrali w Google, a to niewielki wysiłek.
    lukas198820
    Level 15  
    I tak tez wczoraj wieczorem zrobiłem.Na stronie faaca sa☺
    Moderated By suworow:

Dokładnie to co napisał kolega Workszop. I tak już kolejny raz.
    Przypomnę też zasady działu:
    2. Od użytkowników wymagamy minimum wiedzy, jeżeli już nie z zakresu techniki zabezpieczeń, to przynajmniej z elektroniki. Czasami ten brak wiedzy można nadrobić zaangażowaniem w temat i właściwym jego przygotowaniem. Na taką taryfę ulgową mogą przede wszystkim liczyć:
    – amatorzy wykonujący instalację na własne potrzeby
    – użytkownicy, którzy pokazali, że potrafią też pomagać innym

3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.