Witam, kończy mi się umowa na Internet stacjonarny obecne mam w Netii 20 Mb/s na pobieranie i 2 Mb/s na wysyłanie. Trochę mało zwłaszcza podczas pobierania gier ze Steam. Sprawdzałem dostępność usług u operatorów, którzy są dostępni na moim adresie. Jest ich dwóch:
- Orange,
- Netia,
W załącznikach widać ile proponują na moim adresie Netia (do 20 MB/s), Orange (do 80 Mb/s). Raczej nie biorę pod uwagę Internetu mobilnego ponieważ mają za małe limity jak dla mnie - chyba, że o czymś nie wiem?
W domu mam urządzenia takie jak:
- Komputer stacjonarny podłączony LAN,
- Dwa dekodery NC+ podłączone LAN dla Multiroom,
- Laptop podłączony po WLAN,
- Telewizor ze smartem (WLAN),
- 5 smartfonów i 1 tablet po WLAN,
Kusi mnie Orange z uwagi na prędkość, ale odstraszają mnie opinie. Netia niby działała bez większych problemów na 4 lata korzystania 2 duże awarie i 3 drobne,ale ta prędkość. Co polecicie?
- Orange,
- Netia,
W załącznikach widać ile proponują na moim adresie Netia (do 20 MB/s), Orange (do 80 Mb/s). Raczej nie biorę pod uwagę Internetu mobilnego ponieważ mają za małe limity jak dla mnie - chyba, że o czymś nie wiem?
W domu mam urządzenia takie jak:
- Komputer stacjonarny podłączony LAN,
- Dwa dekodery NC+ podłączone LAN dla Multiroom,
- Laptop podłączony po WLAN,
- Telewizor ze smartem (WLAN),
- 5 smartfonów i 1 tablet po WLAN,
Kusi mnie Orange z uwagi na prędkość, ale odstraszają mnie opinie. Netia niby działała bez większych problemów na 4 lata korzystania 2 duże awarie i 3 drobne,ale ta prędkość. Co polecicie?