Mam podobny problem w zmywarce DIN28221. Nie domywała w górnej szufladzie na sztućce. Sprawdziłem filtry, wirniki i wszystko czyste. Pompa działa bo po otwarciu wszystko mokre. Skoro nie domywała tylko w najwyższej półce to sprawdziłem zawór trójdrożny (czy nie jest spalony silnik i czy wyłącznik przy tym zaworze działa). Wszystko OK. Przestawiłem zawór trójdrożny (podłączając na krótko) w inne położenie.
Skutek to domywa górę, ale dolny kosz niedomyty. Wygląda na to, że zawór trójdrożny nie dostaje zasilania i stoi w jednej pozycji puszczając wodę tylko na dolne lub górne śmigła. Jeśli dobrze kombinuję, to albo przerwany przewód zasilający, albo trafiło programator. Z przewodami dam sobie radę ale programator to już mały problem. Ma ktoś foto tego programatora (jak to wygląda i jak to zdemontować)? Może ktoś ma inną diagnozę?
Skutek to domywa górę, ale dolny kosz niedomyty. Wygląda na to, że zawór trójdrożny nie dostaje zasilania i stoi w jednej pozycji puszczając wodę tylko na dolne lub górne śmigła. Jeśli dobrze kombinuję, to albo przerwany przewód zasilający, albo trafiło programator. Z przewodami dam sobie radę ale programator to już mały problem. Ma ktoś foto tego programatora (jak to wygląda i jak to zdemontować)? Może ktoś ma inną diagnozę?
Moderowany przez TONI_2003:
Poprawiłem i wydzieliłem jako osobny temat nie należy przyklejać się do innych tematów.