logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system?

Beetle15 22 Lut 2020 08:08 2130 7
REKLAMA
  • #1 18485948
    Beetle15
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam,
    Kupiłem wczoraj laptopa Asus X509F bez systemu. Jak zawsze stworzyłem pendriva za pomocą media creation tool i próbowałem odpalić instalację, jednak bios nie widzi pendriva. Zacząłem szukać w internecie i znalazłem informację, iż powinienem wyłączyć funkcję fast boot oraz secure boot co też uczyniłem. Ale problem się nie rozwiązał. Sprawdziłem też opcję takie jak USB configuration jest włączona, próbowałem też zmienić sata configuration ale to też nie pomaga. Nagrałem windowsa za pomocą rufusa, ale to też nic nie daje. Nie widzi pendriva. Pendriva podłączałem pod wszystkie wejścia USB w laptopie. Podłączyłem też myszkę, żeby sprawdzić czy porty działają, myszka świeci więc są zasilane. Nie mam już pomysłów co robię nie tak
    ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system? ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system? ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system? ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system? ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system? ASUS X509F nie wykrywa pendrive USB - jak zainstalować system?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18486141
    Beetle15
    Poziom 12  
    Wchodzi do biosu
  • #7 18486341
    Beetle15
    Poziom 12  
    Dzwoniłem na serwis, kazali spróbować innego pendriva jak nie pomoże oddać lapka bo mam na to 14 dni i zwrócą pieniadze.
  • REKLAMA
  • #8 18489749
    Beetle15
    Poziom 12  
    Nagrałem windowsa na innego pendriva i wykrył go bios

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa ASUS X509F napotkał problem z wykrywaniem pendrive'a USB podczas instalacji systemu operacyjnego. Po wyłączeniu funkcji fast boot i secure boot oraz sprawdzeniu ustawień USB w BIOS, pendrive nadal nie był widoczny. Użytkownik próbował różnych konfiguracji SATA oraz używał narzędzi takich jak Rufus do przygotowania pendrive'a. Po konsultacji z serwisem, zasugerowano przetestowanie innego pendrive'a, co ostatecznie rozwiązało problem, gdyż nowy pendrive został wykryty przez BIOS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA