Witam mam problem z instalacją win 10. Kiedy jestem już przy wyborze gdzie chce zainstalować Win pokazuje mi że dysk ma pojemność 0 i wolne miejsce 0. Próbowałem tworzyć partycje w konsoli ale nie dało się. W sumie to w diskpart próbowałem już wszystkiego
A jak resetowałem bios to mogło miec jakiś wpływ?
Dodam że na początku pokazywało normalnie dysk i partycje ale żeby zainstalować od nowa sformatowałem i tak sie stało.
Wymieniłem dysk na nowy i udało sie zainstalować system. Jednak jest nowy problem. Raz jak włączę pc jest wszystko ok ale nieraz jak go włacze czy zresetuje pc nie widzi dysku i odpala sie konsola. Muszę pc odłączyć od zasilania żeby dysk znowu byl widoczny. Nie wiem co to moze być. Dodam że przy włączaniu pc słychać dziwne stukanie.
Kup jakiś SSD dla samego win10 np 256gb i HDD 500gb na twoje dane. Niestety dyski SSD lubią nagle paść a wtedy z niego nic już nie odczytasz. Przy dyskach HDD gdy pojawią się uszkodzone sektory cześć danych uratujesz.
✨ Użytkownik zgłosił problem z instalacją systemu Windows 10, gdzie dysk twardy był wykazywany jako mający pojemność 0, co uniemożliwiało tworzenie partycji. W odpowiedziach zasugerowano, że dysk może być uszkodzony, a także zalecano sprawdzenie jego wykrywalności w BIOSie. Po wymianie dysku na nowy, użytkownik napotkał nowe problemy z jego wykrywaniem, co sugerowało możliwe uszkodzenie lub problemy z złączem. Użytkownik został poinformowany o konieczności zakupu dysku SSD dla lepszej wydajności systemu, a także o dostępnych modelach w przystępnej cenie. Wygenerowane przez model językowy.