logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Saeco Intelia HD8753- brak płukania po uruchomieniu

amelia95 24 Lut 2020 11:18 672 0
REKLAMA
  • #1 18490407
    amelia95
    Poziom 1  
    Niedawno kupiłam go jako ekspres używany i niestety nie miałam możliwości sprawdzenia jego działania przed zakupem. Zauważyłam, że nie świeci kontrolka stand by (chociaż nie jestem pewna, czy w tym modelu świeci) oraz zaraz po włączeniu zamiast rozgrzewania pojawia się komunikat o napełnieniu systemu wodnego. Samo napełnienie trwa kilka sekund, po czym aparat jest już gotowy do pracy. Potem ekspres działa bez zarzutu, parzy każdy rodzaj kawy, capuccino, spienia mleko, wylewa gorącą wodę i kończy pracę płukaniem. Po kolejnym włączeniu znowu komunikat o napełnieniu systemu i potem znowu działa bez zarzutu. W czym tkwi problem? Można z tym żyć, tylko niech mi ktoś doświadczony wytłumaczy dlaczego tak się dzieje. Ponadto odnoszę wrażenie, że po każdym wyłączeniu ekspres powraca do ustawień fabrycznych, parzy mniej kawy aniżeli sobie ustawiłam i jest ona o niższej temperaturze - widzę to po wejściu w menu. Proszę o wyjaśnienie. :D
  • REKLAMA
REKLAMA