Witam przedstawiam wam gotowy sposób na instalacje nowego czystego systemu Windows 10 na urządzeniu Kiano Intelect 3HD+
1. Potrzebne pliki oraz urządzenia:
- pendrive minimum 8 giga
- zasilacz/ kabel micro usb
- działający komputer ami
- program Media Creation Tool 20h2 pobieramy z linku poniżej
2. Proces pobierania systemu
Proces pobierania systemu jest bardzo prosty ściągamy plik z linku poniżej, instalujemy na komputerze z Windows uruchamiamy i postępujemy zgodne z komendami tworzymy botowalny pendrive na który program ściągnie mam pliki instalacyjne Windows 10.
https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
3. W naszym kiano przechodzimy do ustawień\ odzyskiwanie i klikamy uruchom ponownie teraz.
Nasz Kiano uruchomi się w trybie wyboru opcji botowania podpinamy nasz pendrive z systemem Windows oraz zasilanie do naszego tabletu. szukamy opcji botowania uefi usb i klikamy enter.
Instalacja Windows się rozpoczyna postępujemy zgodnie z tutorialem instalacji Windows 10 w chwili wybierania dysku do instalacji kasujemy wszystkie partycje (nowo instalowany Windows utworzy sobie swoje)
4. Po procesie instalacji mamy czysty Windows 10 ( jeśli mamy jakiś Windows 10 przypisany do konta microsoft automaczycznie licencja nam się doda) Nie mamy sterowników.
Tutaj przychodzę wam z pomocą wszystkie sterowniki są w pliku poniżej.
5 instalacja sterowników:
Rozpakowujemy plik ze sterownikami na pendrive lub naszym kiano ( sterowniki w załączniku do posta)
Odpalamy na naszym kiano menager urządzeń.
klikamy na nieznane urządzenie i dajemy aktualizuj sterownik
Następnie w nowym oknie mamy wybór automatycznie wyszukaj sterownik lub pozwól mi wybrać klikamy na pozwól mi wybrać.
W oknie które się pojawiło szukamy katalogu głównego do którego rozpakowaliśmy sterowniki z załącznika i klikamy ok sterownik powinien się sam znaleźć po kliknięciu dalej i tak robimy ze wszystkimi urządzeniami.
wszystko powinno działać jeśli nie zachęcam do dyskusji.