logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Płyta Amica PI6512TU 23031 - Błąd E5 na prawych polach grzejnych

Sylvex 07 Mar 2020 19:28 6687 2
REKLAMA
  • #1 18516749
    Sylvex
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Czy ma ktoś pomysł bądź po prostu może służyć poradą w mojej sprawie? Mam płytę indukcyjną Amica PI6512TU 23031od 3 lat. Wczoraj podczas smażenia usłyszałam jakby wybuch, po czym wywaliło korki. Następnie, gdy je włączyłam, to na prawych polach grzejnych pojawił się ten błąd E5. Nie da się ich używać. I po przeryciu Internetu zastanawiam się, czy do wymiany jest jakiś moduł, który podobno kosztuje prawie tyle co płyta, czy to coś innego i łudzę się, że tańszego. Dzisiaj już wiem, że Amicę należy omijać szerokim łukiem, ale niestety dopiero dzisiaj to wiem (miesiąc temu miałam awarię zmywarki, też 3 - letniej i też Amica). Za jakąkolwiek wskazówkę będę wdzięczna, również za taką - jaką inną płytę polecacie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18516847
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1690
    Pewnie wystrzeliły tranzystory na module induktora które pewnie 600-700 zł kosztuje (cały nowy), ale to musi już ktoś zweryfikować z odpowiednią wiedzą, czasami da się naprawić.
  • #3 18516869
    Sylvex
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję za odpowiedź i wskazówkę

Dodano po 6 [minuty]:

Uzyskałam odpowiedź, której się niestety spodziewałam. Utwierdziła mnie ona w przekonaniu, że bez fachowca się nie obejdzie. Fajnie, że ktoś tak szybko zareagował i służył radą.
REKLAMA