logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dysk ssd - problem z klonowaniem systemu na dysk ssd

MateuszStanek 13 Mar 2020 20:09 3666 5
REKLAMA
  • #1 18528974
    MateuszStanek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z przerzuceniem systemu na ssd. Oglądałem jeden film TechManiacaHD, robiłem wszystko jak w filmie ale napotkał mnie jeden problem. Jedna z partycji (C: ) w której znajdował się system były też inne pliki i gry których nie chciałem kopiować na ssd. Próbowałem zmniejszyć ją transportując te pliki na drugą partycję (D: ) lecz gdy klonowałem (zajeło to dwie godziny) system, nie wiem czemu nie przeniósł się. Używałem programu Marcium Reflect. Dodaję zdjęcie jak to wygląda po sklonowaniu. Dysk ssd - problem z klonowaniem systemu na dysk ssd
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18529120
    MateuszStanek
    Poziom 2  
    Dziękuje za podlinkowanie poradnika ale czy te dane które zostały już zapisane, to czy mam je usunąć, czy sformatować od razu cały dysk ssd?

Dodano po 3 [minuty]:

A i jeszcze jedno pytanie mam. Jak mogę wyodrębnić sam system z wszystkich innych plików?[/td]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18530130
    Borygo123
    Poziom 29  
    Ocena: 196
    Jeśli będziesz ponawiał klonowanie dysku to wybierz opcję wyczyszczenia dysku docelowego (albo usuń z niego wszystko przed klonowaniem). W twoim przypadku przeniosłeś tylko partycję startową i jeszcze jedną, ale nie przeniosłeś partycji systemowej. Dlatego nie miałeś systemu po sklonowaniu.
    Samego systemu nie przeniesiesz poprzez skopiowanie katalogów. Jeśli nie masz na tym dysku jakiś programów których nie możesz zainstalować ponownie, to postaw system od początku, zainstaluj co trzeba i ciesz się nowym systemem. Dysku SSD nie masz za dużego, ale na system spokojnie wystarczy. Resztę trzymaj na starym dysku.
  • REKLAMA
  • #5 18530299
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 18949401
    MateuszStanek
    Poziom 2  
    Zrobiłem upgrade do Windowsa 10, potem sformatowałem wszystkie dyski i przerzuciłem system na SSD.
REKLAMA