logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Normstahl Ultra Excellent - częściowe zotwieranie bramy

rawa_11 16 Mar 2020 16:21 1260 1
  • #1 18535262
    rawa_11
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witajcie,

chciałbym mieć możliwość zdalnego otwarcia bramy garażowej.
    Z instrukcji wynika, że złącze 2 służy do częściowego otwarcia bramy. Nie ma tam mowy o jej zamykaniu. W oryginalnej wtyczce są 4 kable z których dwa służą do zamykania bramy (klawisz dzwonkowy podłączyła firma instalująca bramę).
    W garażu mam zainstalowane ESP, którego GPIO można zaprogramować jako switch.
    Chciałbym mieć możliwość otwierania bramy poprzez ESP, ale w uproszczeniu przyjmijmy że ma to być zwykły włącznik.
    Mam wątpliwości jak należy podpiąć przewody do switcha. Nigdzie nie znalazłem opisu jak podłączyć klawisz żeby brama otwierała się częściowo. Na zwarcie dwóch pozostałych przewodów podłączonych do złącza 2 napęd nie reaguje.
    Instrukcje dostępne w internecie nie mają opisu wyprowadzonych pinout i schematów.
    Prośba o pomoc osoby zorientowane w temacie.

Pozdrawiam

JK
  • #2 18536660
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3603
    Jeśli to Excellent - powinieneś mieć osobne wejście RJ10 (telefoniczne 4 pinowe) do otwarcia częściowego (nr 2 na instrukcji obrazkowej). Zwierasz (chyba, zawsze był z tym problem) 2 środkowe piny. Można też ustawić procent częściowego uchylenia - instrukcja tekstowa punkt 54 ( co prawda Eng ale chyba bez problemu?).
    Załączniki:
    • ultra_excellent ilustracje.pdf (2.85 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ultra-excellent-Eng.pdf (1.64 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA