logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups/EA81* - Młynek mieli za długo/zmiana wyświetlania jednostek pojemności

Chilon 28 Mar 2020 09:01 1710 4
REKLAMA
  • #1 18566519
    Chilon
    Poziom 10  
    Krups EA81* po jakimś czasie zaczął mielić stanowczo za długo, na tyle, że zmielona kawa wypadała i zapychała rynienkę na dole już doczytałem, że spowodowały to braki kawy w pojemniku, niemniej próbowałem też sam go skalibrować. Sprawdzałem to model do którego trzeba mieć tabletkę, ja użyłem nakrętki ale nie wiem czy w ogóle dobrze to robię bo instrukcji do tego nigdzie nie znalazłem.
    Wyjmuję wszystkie pojemniki, wciskam trybik i wkładam do gniazdka, pojawia się jakieś menu z którego nic nie wynika, ciężko tam operować i zawsze kończy się tak samo, mieli jakiś tryb, przepuszcza wodę itp. Na czuja wrzuciłem nakrętkę kilka razy i efekt jest taki, że już nie rozsypuje mi kawy gdzie popadnie, wcześniej to była masakra. Niemniej nadal mieli 10s a kiedyś zajmowało mu to może z 6. Do tego po drugiej próbie zmieniła mi się jednostka pojemności kawy z ml na oz.
    Wie ktoś jak to ogarnąć bo mnie skończyły się pomysły a menu w trybie w którym ekspres uruchamiam jest totalnie nieużywalne,
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18570679
    Chilon
    Poziom 10  
    @Piter3040 to będzie prawdopodobnie coś podobnego, tę instrukcję już znam, problem w tym, że u mnie nie ma żadnego pokrętła, są tylko guziki i wyświetlacz, który w trybie chyba serwisowym nie wyświetla za wiele. Próbowałem na "ślepo" i zmniejszyła się ilość kawy która jest mielona ale nadal jest jej więcej niż było. Więcej kombinować nie chcę, bo zmieniły się również jednostki wyświetlane na wyświetlaczu i nijak nie wiem jak to cofnąć :(
  • REKLAMA
  • #5 18570734
    Chilon
    Poziom 10  
    Przejrzałem wszystkie tematy na forum, mam te instrukcje ale to zupełnie nie ma odniesienia do mojego modelu. Jedyne co się zgadza to elektromagnes przy kotle - nic więcej.

Mój ekspres wygląda tak:
    Krups/EA81* - Młynek mieli za długo/zmiana wyświetlania jednostek pojemności
REKLAMA