logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-Link DIR-853 błąd certyfikatu, status WAN: Connecting, modem Huawei E3372

edgzoah 01 Kwi 2020 20:26 912 10
REKLAMA
  • #1 18580039
    edgzoah
    Poziom 5  
    Od pewnego czasu mam problemy z ruterem d-link DIR-853.
    Gdy próbuje włączyć stronę internetową to wyskakuje błąd:
    Połączenie nie jest prywatne
    Osoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony [STRONA INTERNETOWA] (na przykład hasła, wiadomości lub dane kart kredytowych). Więcej informacji
    NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

Pomóż w ulepszaniu zabezpieczeń Chrome, wysyłając do Google adresy URL niektórych odwiedzanych przez siebie stron, niektóre informacje o systemie i niektóre treści ze stron.

A gdy wchodzę na 192.168.0.1 (niewiem jak to napisać) w zakładce WAN IPv4 wyświetla się :
    Connection type:
    LTE
    Status:
    Connecting

Próbowałem resetować ruter ale niestety bezskutecznie więc proszę o pomoc tutaj.

(Używam modemu do rutera huawei model E3372)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18580051
    edgzoah
    Poziom 5  
    vitias1993 napisał:
    cześć jaki system operacyjny?

Windows 10
  • #4 18580082
    vitias1993
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    U mnie jest/ był ten sam problem. Nie rozpoznawało mi DNS i nie było dostępu do sieci . Ja korzystam z tp-linka. Poczytałem poszukałem znalazłem program który naprawia takie błędy. W moim przypadku zadziałało . Zanim zaczniesz z niego korzystać również zapoznaj się coś więcej o nim zrób na wszelki wypadek backup i zacznij działać
    Załączniki:
    • FixWin10.2.2.rar (173 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 18580153
    edgzoah
    Poziom 5  
    vitias1993 napisał:
    U mnie jest/ był ten sam problem. Nie rozpoznawało mi DNS i nie było dostępu do sieci . Ja korzystam z tp-linka. Poczytałem poszukałem znalazłem program który naprawia takie błędy. W moim przypadku zadziałało . Zanim zaczniesz z niego korzystać również zapoznaj się coś więcej o nim zrób na wszelki wypadek backup i zacznij działać

Nie działa
  • REKLAMA
  • #7 18580320
    edgzoah
    Poziom 5  
    To też. Może coś na stornie rutera trzeba zmienić.
  • REKLAMA
  • #9 18580970
    CodeBoy
    Poziom 33  
    Ocena: 690
    U mnie tak było jak padał zasilacz do routera, po wymianie wszystko się "naprawiło"
  • #10 18580979
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Chome zaczęło blokować wszystkie strony pracujące bez szyfrowania. Próbowałeś inną przeglądarkę?
  • #11 18581113
    edgzoah
    Poziom 5  
    Sprawdzałem na telefonie (ios) w safari i było to samo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z routerem D-Link DIR-853, który wyświetla błąd certyfikatu NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID oraz status WAN: Connecting przy użyciu modemu Huawei E3372. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym zmiana ustawień karty sieciowej, uruchomienie ponownie systemu, a także sprawdzenie zasilacza routera. Wskazano również, że przeglądarka Chrome blokuje strony bez szyfrowania, co może być przyczyną problemu. Użytkownik potwierdził, że problem występuje również na urządzeniu z systemem iOS.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA