logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trackball Logitech M570 - krótki czas pracy na akumulatorze i błąd kursora

Coronus 02 Kwi 2020 19:42 789 2
REKLAMA
  • #1 18582795
    Coronus
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Postanowiłem temat przedyskutować czy da się to naprawić i dopiero wtedy wyrzucę :)

Mysz, a właściwie trackball ma bardzo utrudnione dojście do środka, jest tam masa niewidocznych zatrzasków. Mimo to poradziłem sobie i z tym :)
    Samo czyszczenie myszy/trackballa a było co dmuchać nie załatwiło sprawy.

Przechodzę do rzeczy, mysz/trackball jest częściowo sprawna lecz po trzech latach użytkowania
    doszły pewne bolączki. Mysz/trackball miała zawsze długie działanie na jednych bateriach można ją było użytkować dobre kilka miesięcy.
    A teraz na jednym ładowaniu (akumulatorka) działa zalednie jeden dzień\i trzeba wymieniać (stąd ten akumulatorek). Jej drugą wadą jest, że od czasu do czasu wariuje jej kursor na ekranie.
    Podejrzewam że odpowiedzialne za to sa takie malutkie mikro styki przy kuli.
    Tam wystarczy ze jakiś mały paproch wejdzie i się zaczyna. Niestety teraz to już nie wiem co to powoduje, raz to jest raz nie ma.

To co, wyrzucać?
  • REKLAMA
  • #2 18582842
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1149
    Pokaż jak wygląda akumulatorek, Może można kupić i uratować sprzęt. A osobiście trackballi nie lubię choć nigdy nie używałem, myszka wydaje mi się praktyczniejsza.
  • #3 18582910
    Coronus
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    krzysiozak napisał:
    Pokaż jak wygląda akumulatorek,

Co do aku to bez obaw mam je z realną pojemnością. Ten temat mam ogarnięty :idea: :

https://www.batterybuddy.co.uk/digimax-aa-2850-mah-12v-ni-mh-rechargeable-batteries-333-p.asp

krzysiozak napisał:
    A osobiście trackballi nie lubię choć nigdy nie używałem, myszka wydaje mi się praktyczniejsza.

Mimo wszystko polecam, do przeglądania dokumentów i jako wskaźnik do tematów tv boxów media center Kodi itd. machina bez konkurencji (no może Kingston) do sterowania urządzeniami również z kolana. :idea:
REKLAMA