logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piekarnik Electrolux EOB96000X - nie działa sensor włączania - czyżby naprawiony

wojciech601 04 Kwi 2020 13:54 2220 2
REKLAMA
  • #1 18587967
    wojciech601
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Naprawiony?
    W piekarniku Electrolux EOB96000X nie działa sensor włączania w panelu dotykowym (płyta czołowa). Poniżej zamieszczam zdjęcia. Wszystko wskazuje na usterkę na płytce elektronicznej, która jest zintegrowana z panelem płyty czołowej. Proszę o informację jak mogę rozwiązać problem. Jeśli koniecznym będzie zakup takiego zintegrowanego panelu, to gdzie mogę go kupić. Na stronie Electrolux znalazłem Control Panel, Assembly, Touch C 3578613246, ale nie wiem czy to będzie odpowiednie.

Rozwiązaniem okazało się przemycie całego panelu spirytusem i wydmuchanie powietrzem sprężonym, ale okazało się, że jest jeszcze problem z wybijaniem "różnicówkę" na tablicy bezpiecznikowej w momencie rozpoczęcia grzania po ok. 2-3 minutach. Czy przyczyną może być jednak panel?
    Może rozwiązanie w tym temacie znajdę na forum...
    Dziękuję za pomoc.
    Piekarnik Electrolux EOB96000X - nie działa sensor włączania - czyżby naprawiony Piekarnik Electrolux EOB96000X - nie działa sensor włączania - czyżby naprawiony Piekarnik Electrolux EOB96000X - nie działa sensor włączania - czyżby naprawiony Piekarnik Electrolux EOB96000X - nie działa sensor włączania - czyżby naprawiony
  • REKLAMA
  • #2 18590346
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 18632883
    wojciech601
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dziękuję za podpowiedź, ale chyba piekarnik był zbyt szczelnie zabudowany (prawie przylegał do sąsiadujących szafek), ponieważ po zamontowaniu kratek wentylacyjnych i "rozluźnieniu" działa bez zarzutu na wszystkich programach.
REKLAMA