logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klimatyzator LG Artcool Mirror AC12BQ - czy pandemia obniżyła jakość?

bionicman 09 Kwi 2020 17:05 996 3
REKLAMA
  • #1 18603133
    bionicman
    Poziom 2  
    Witam. Jestem nastawiony na zakup ww klimatyzatora firmy LG. Przejrzałem opinie na jego temat i wszystko wydaje się ok. Od jednej z firm do której wysyłałem zapytanie odnośnie montażu dostałem informacje, ze nie polecają sprzętu firmy LG i Samsung, ponieważ obecnie to sprzęt najbardziej awaryjny. Nigdy ze sprzętem ww firm nie miałem problemu, ale zastanawiam się czy pandemia wirusa nie spowodowała tego ze producenci obecnie wypuszczają na rynek sprzęt o niższej jakości. Czy Ktoś z Państwa wie coś na ten temat? Zaznaczę ze w sumie od tylko jednej firmy na 11 do których wysyłałem zapytania dostałem taka informacje.
  • REKLAMA
  • #2 18603458
    p.obelix
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 558
    LG to dobry sprzęt ale może się popsuć w sumie to wszystkie marki mogą się popsuć. Kwestia czy trafimy na tą jedną sztukę na tysiąc. Polecam LG 👍
  • REKLAMA
  • #3 18603726
    bionicman
    Poziom 2  
    p.obelix napisał:
    LG to dobry sprzęt ale może się popsuć w sumie to wszystkie marki mogą się popsuć. Kwestia czy trafimy na tą jedną sztukę na tysiąc. Polecam LG 👍

A Gree Amber Prestige 3,5 kW? Warto?
  • #4 18603972
    p.obelix
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 558
    Części do LG dostaje w ciągu tygodnia a części do Gree to jakaś tragedia, koszt części serwisowych porównywalna. Porównaj oba modele wzdglem funkcji oraz wynikami wydajności https://www.acklimatyzacja.pl/wspolczynniki-seer-i-scop/
REKLAMA