logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E39 - jakie części wymienić przy drganiach wału napędowego?

Pioter926 12 Kwi 2020 10:47 2019 7
REKLAMA
  • #1 18610575
    Pioter926
    Poziom 6  
    witam.ktos wie co jest do wymiany przy wale napedowym?łacznik elastyczny czy krzyzak a moze poduszki skrzyni biegow?jak ruszam to czuc drgania i luzy.najgozej jak silnik zimny.

Dodano po 1 [godziny] 22 [minuty]:

a moze to podpora wału?wie ktos cos?
  • REKLAMA
  • #2 18610837
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1079
    Pod auto i sprawdzaj. Chcesz żeby ktoś zgadywał na odległość?
  • REKLAMA
  • #3 18610869
    Pioter926
    Poziom 6  
    jakby ktos wiedział to by napisał.od razu bym kupił odpow.czesc.jak bym miał kanał to bym nie pytał.
    Moderowany przez carrot:

Nikt tu nie ma szklanej kuli i na odległość nie zdiagnozuje łącznika wału czy poduszki skrzyni. Proszę o mniej roszczeniowy ton wypowiedzi

• REKLAMA
  • #4 18610964
    sebap
    Poziom 41  
    Jeśli tak się dzieje na zimnym to sugeruje coś że skrzynią.
  • #6 18611859
    sebap
    Poziom 41  
    I poduszka jest uszkodzona tylko na zimnym, tak?
  • REKLAMA
  • #7 18611939
    Pioter926
    Poziom 6  
    na zimnym wali mocno a na ciepłym duzo mniej.pisałem przecierz ze poduszka łacznik podpora krzyzak.cos z tych rzeczy.wiem jak i z czego jest wał zbudowany(15 bmw miałem)wiem ze chcesz pomoc ale to jest wina1rzeczy tylko nie wiem ktorej.jak na kanale bede i pomacam to sie dowiem.
  • #8 18657356
    lolejko
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Dokładnie poduszki pod skrzynią czy nawet silnikiem wywalone. podpora wału czy też przegub elastyczny nawalał by podczas jazdy. A to czy zimny czy ciepły to wiadomo, że silnik rozgrzany ma mniejsze drgania oraz termicznie czasem różna luzy się kasują. Wejdź pod auto popatrz bo tak to można zgadywać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza drgania wału napędowego w BMW E39, szczególnie odczuwalne przy zimnym silniku. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące potencjalnych przyczyn problemu, takich jak uszkodzone poduszki skrzyni biegów, podpora wału, przegub elastyczny oraz krzyżak. Użytkownicy podkreślają, że bez dostępu do kanału trudno zdiagnozować problem, a zalecają sprawdzenie stanu komponentów pod autem. Wskazują, że drgania mogą być mniejsze po rozgrzaniu silnika, co sugeruje, że luzy mogą się zmieniać w zależności od temperatury.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA