logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć domofon unifon cyfral smart 5p?

Luxixaa 25 Kwi 2020 10:14 1119 4
  • #1 18645245
    Luxixaa
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam
    Zakupiłem domofon unifon cyfral smart 5p gdyż w starym nic nie słyszałem przez słuchawkę. Stary domofon był podłączony dwoma kabelkami. Jednak z gniazda wychodzi więcej kabli. Problem w tym że nie wiem jak to podłączyć do nowego domofonu. Jak podłączyć domofon unifon cyfral smart 5p?
  • Pomocny post
    #2 18645287
    Kozakowski
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Unifon ze zdjecia jest cyfrowy. A Ty kupiłeś analogowy. Nie będzie "gadal" w Twojej instalacji.
  • Pomocny post
    #3 18645294
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    W starym unifonie masz ustawiony numer mieszkania na "2". W nowym musisz zrobić to samo. W jaki sposób chciałeś to zrobić w unifonie "Smart 5P"?
  • #4 18645306
    Luxixaa
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Tu jest zdjęcie nowego unifon. Jak podłączyć domofon unifon cyfral smart 5p?
  • Pomocny post
    #5 18645340
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Nie musiałeś wstawiać zdjęcia, bo i tak tego unifonu u siebie nie możesz zastosować. Musi to być unifon cyfrowy w którym są tylko dwa zaciski (+ i -) i jest możliwość ustawienia numeru lokalu (podobnie jak w starym unifonie).
    Firma Cyfral produkuje unifony do systemów analogowych wielożyłowych (Smart 5P), a także unifony do systemów analogowych dwużyłowych (Smart) i unifony do systemów cyfrowych dwużyłowych (Smart D). Jak widać nazwy są podobne ale jednak każdy z tych unifonów jest zupełnie inny.
REKLAMA