logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta pamięci Samsung MMC 256MB do N-Gage - komputer jej nie wykrywa po formacie

janek221281 02 Paź 2005 12:57 1479 6
REKLAMA
  • #1 1866642
    janek221281
    Poziom 1  
    Mam problem z kartą pamięci do Nokii N-Gage.N-Gage podłączam do pc przez USB.Chciałem zformatować ową karte systemem windows...po zformatowaniu w telefonie wyświetliło mi jedynie informacje"Uszkodzona karta pamieci" oraz"Czy zformatować kartę pamieci?" a więc zformatowałem ją jeszcze raz w telefonie wszystko było dalej ok, ale komputer mi już jej nie wykrywa.Czy da się ją jeszcze odratować?
    (typ karty:Samsung Multimedia card MMC imro 256MB)
  • REKLAMA
  • #2 2420423
    Patryk1990
    Poziom 2  
    Sluchaj mialem ten sam problem.Mialem karte w noki n gage nie wiedzialem ze nie mozna formatowac karty w windowsie a to zrobilem.A format plikow powinien byc Fat16 a ja zrobilem na NTFS i karta byla nie wkyrywalna w kompie ale na n gage działała.Wiec sluchaj ja zrobilem tak poszukaj kolegi lub moze masz aparat cyfrowy i sformatuj karte w nim i na 100% powinna działać.I mowie Ci nigdy nie formatuj przez windowsa tylko przez telefon.:D
  • REKLAMA
  • #3 2423122
    maniak1991
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    ja mialem taki problem z 32 ale zformatowalem ją na innym telu i chodzi ok
  • REKLAMA
  • #4 2791041
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3775227
    jacynka84
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    Cześć , przepraszam że sie wetne , ale
    męczy mnie pytanie:
    Czy karta pamięci MiniSD może pracować z Nokią N-GAGE ?
  • #6 3775239
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    jacynka84 napisał:
    Cześć , przepraszam że sie wetne , ale
    męczy mnie pytanie:
    Czy karta pamięci MiniSD może pracować z Nokią N-GAGE ?

Nie, ngage współpracuje z kartami typu "MMC"
  • REKLAMA
  • #7 3775327
    jacynka84
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    A czy można wgrywać programy , gry i mp3 przez kabel USB bezpośrednio do karty siedzącej w telefonie bez udziału innego softu i ich używać?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy karty pamięci Samsung MMC 256MB używanej w telefonie Nokia N-Gage, która po sformatowaniu w systemie Windows przestała być wykrywana przez komputer, a telefon wyświetla komunikat o uszkodzonej karcie. Zalecane jest formatowanie karty bezpośrednio w telefonie, ponieważ wtedy tworzone są odpowiednie struktury folderów i system plików FAT16, co zapewnia kompatybilność z N-Gage. Formatowanie w Windows na system NTFS powoduje, że karta nie jest rozpoznawana przez komputer, choć może działać w telefonie. Alternatywnie można spróbować sformatować kartę w innym urządzeniu, np. aparacie cyfrowym, który obsługuje FAT16. Dyskusja potwierdza, że N-Gage współpracuje wyłącznie z kartami typu MMC, a nie MiniSD. Ponadto poruszono kwestię przesyłania plików (programów, gier, mp3) bezpośrednio na kartę przez USB bez dodatkowego oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA