logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zasilać pompę głębinową oznaczoną na tabliczce znamionowej jako 400V?

TSUNAMI564 28 Kwi 2020 12:53 843 6
REKLAMA
  • #1 18653344
    TSUNAMI564
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam. Mam do podłączenia pompę głębinową oznaczoną na tabliczce znamionowej 400v.
    Od pompy wychodzą 4 przewody
    Niebieski Brązowy Szary I żółto zielony.
    Pomiędzy 3 pierwszymi jest normalnie rezystancja 6.5 Ohm A trzeci to zwykłe uziemienie. I teraz moje pytanie jak zasilić tą pompę. 2f I neutralny na niebieski czy tak jak myślę 3f razem z tym niebieskim. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18653682
    TSUNAMI564
    Poziom 5  
    Jak zasilać pompę głębinową oznaczoną na tabliczce znamionowej jako 400V? Jak zasilać pompę głębinową oznaczoną na tabliczce znamionowej jako 400V?

Mówi że to 3f
  • REKLAMA
  • #4 18653804
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3855
    Podłączasz normalnie trzy fazy i ochronny. Widać ktoś nie miał kabla w odpowiedniej kolorystyce więc dał co miał.
  • REKLAMA
  • #6 18654390
    TSUNAMI564
    Poziom 5  
    Wszystko śmiga poprawnie, sprawdziłem po modelu I po zdjęciach tabliczki na pompie I już nie mam wątpliwości. Dla młodych uważajcie na ten niebieski bo nawet pierwszy Pan pod moim postem kazał łączyć 2f I n. Dzięki i zamykam

Jak zasilać pompę głębinową oznaczoną na tabliczce znamionowej jako 400V?
  • #7 18655317
    TSUNAMI564
    Poziom 5  
    Podłączenie 3f I Pe.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak podłączyć pompę głębinową oznaczoną na tabliczce znamionowej jako 400V, która ma cztery przewody: niebieski, brązowy, szary i żółto-zielony. Po sprawdzeniu rezystancji przewodów, użytkownik zastanawia się, czy podłączyć ją jako 2-fazową z neutralnym na niebieski, czy jako 3-fazową. Odpowiedzi wskazują, że należy podłączyć trzy fazy oraz przewód ochronny (PE). Użytkownik potwierdza, że po sprawdzeniu instrukcji i zdjęć tabliczki, podłączenie 3-fazowe jest poprawne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA