logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki model robota koszącego wybrać Worx czy Bosch

Władysław Majewski 05 Maj 2020 10:56 2466 2
REKLAMA
  • #1 18670253
    Władysław Majewski
    Poziom 11  
    Ocena: 29
    Mam do wyboru dwa roboty koszące - Worx S300i WRO090. Jest to urządzenie nowe do zakupu w sklepie z ok. 2 tys. zlotych. Ale mam tez na oku używany ale podobno tylko sporadycznie (na wyświetlaczu łączny czas ładowania 13 godzin) robot Bosch Indego connect 350 za 2500 zlotych. Wydaje się, że funkcje są podobne. Oba także moją podobno sterowanie smartphonem, Ale nie wiem na który model się zdecydować. Trawnik mam niewielki jakieś 120 metrów. Oba urządzenia są do trawnika 300-350 metrów. Na Worxa jest gwarancja 3 letnia. Na Boscha sprzedawca daje 2 letnia gwarancję. Dzisiaj muszę podjąć decyzję, przynajmniej co do tego Boscha. Może ktoś podpowie
  • REKLAMA
  • #2 18785401
    elektro2015
    Poziom 1  
    Dzień dobry,
    Jestem przed podobnym zakupem. Na ci się zdecydowałeś. Jesteś zadowolony?
  • #3 21905323
    wiciury
    Poziom 12  
    Ocena: 71
    OSTRZEŻENIE przed zakupami w ANTHBOT - Piękne słówka, zero konkretów, brak towaru!
    Chciałbym ostrzec wszystkich potencjalnych klientów przed firmą ANTHBOT. Jeśli planujecie zakup ich robota koszącego (w moim przypadku model Genie 600, zamówienie nr #ANTHBOTEU-4008), zastanówcie się dwa razy, bo możecie zostać bez pieniędzy i bez sprzętu, podczas gdy trawa w ogrodzie rośnie.

Moja historia w skrócie:

Zawarcie umowy i płatność: Zamówienie złożyłem, zapłaciłem i... nastąpiła głucha cisza.

Brak towaru na stanie: Po moich interwencjach i mailach BOK łaskawie odpisał, że... sprzedali towar, którego fizycznie nie mają na magazynie ("stock limitations"). Klasyczne obracanie gotówką klienta.

Zbywanie i gra na zwłokę: Zamiast zachować się z honorem, zaproponować wysyłkę wyższego modelu (Genie 800) lub dać konkretną datę, firma zaproponowała mi śmieszne 30 euro "rekompensaty" za dalsze czekanie na niewiadomo co.

Brak chęci rozwiązania problemu: Kiedy zaproponowałem, że mogę nawet uczciwie i atrakcyjnie dopłacić do wyższego modelu, byle tylko otrzymać sprzęt w danym tygodniu - odpisali formułką, że "przekazują sprawę do działu logistyki". Od tamtej pory (czyli od tygodnia) kompletnie mnie ignorują.

Wysłałem do nich kilkanaście maili z pytaniami o status mojej własności. Odpowiedź? Całkowity ghosting. Brak jakichkolwiek odpowiedzi na znaki zapytania, zero reakcji na wezwania do realizacji opłaconej umowy.

Obsługa klienta w ANTHBOT to jedna wielka fasada. Potrafią pisać długie, piękne maile pełne przeprosin ("sincere apologies"), z których absolutnie nic nie wynika. Żadnych czynów, same puste słowa. Klient, który zapłacił, jest dla nich ważny tylko do momentu zaksięgowania wpłaty. Potem staje się intruzem.

Podsumowując: Firma jest skrajnie nierzetelna i niewarta zaufania. Bardzo złe traktowanie partnera biznesowego. Jeśli nie chcecie marnować nerwów i czasu na tygodniowe, jednostronne dyskusje z botem lub olewającym konsultantem, OMIJAJCIE ANTHBOT Z DALEKA. Na rynku jest wiele innych firm, które szanują ludzi, dzięki którym żyją.

Ja sprawy nie odpuszczę, ale Was ostrzegam - nie dajcie się nabrać na ich ładną stronę i marketing.
REKLAMA