logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki domofon bezsłuchakowy głośnomówiący przewodowy dla domu jednorodzinnego?

ara1507 01 Cze 2020 11:00 1464 5
REKLAMA
  • #1 18731831
    ara1507
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam. Może ktoś polecić sprawdzony domofon, bez słuchawkowy? Raczej skupiam się bez video.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18733664
    clouddancer
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Fermax ref. 5077 chyba nadal występuje, wizualnie to samo co 4878
  • REKLAMA
  • #4 18737719
    michualex

Poziom 24  
    Ocena: 134
    Ircys napisał:

Cześć. Miałem z tym domofonem pewną przygodę. Generalnie nie rozumiem dlaczego domofon programowany jest z komputera. :D byłem trochę zdziwiony jak można skomplikować instalację.

A z tego co pamiętam z tym domofonem to największym problemem była komunikacja, jak ktoś stoi przy bramie i mówi to ten w domu jest "wyciszany" i na odwrót. Powodowało to ucinanie słów itp. Generalnie klient miał problem do całości tego domofonu ja przyjechałem tylko zamek wyregulować, montowął ktoś inny.
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
    Widziszewo, Długa 3, Kościan, 64-000 | Tel.: 663XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mkalarmy.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18737788
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2071
    michualex napisał:
    Ircys napisał:
    ACO

Miałem z tym domofonem pewną przygodę. Generalnie nie rozumiem dlaczego domofon programowany jest z komputera. :D byłem trochę zdziwiony jak można skomplikować instalację.

To prawda - nie jest to sprzęt plug and play, ale wytrawny instalator radzi sobie z tym bez problemu. Gorzej gdy ktoś chce sam zostać Bohaterem Domu.

michualex napisał:

A z tego co pamiętam z tym domofonem to największym problemem była komunikacja, jak ktoś stoi przy bramie i mówi to ten w domu jest "wyciszany" i na odwrót. Powodowało to ucinanie słów itp.

To przypadłość, w zasadzie, każdego głośnomówiącego (wideo)domofonu, dlatego my, gdy klient przy tym się upiera, uświadamiamy o tych ułomnościach przed zakupem. Co przyłożenie słuchawki do ucha, to przyłożenie. Z moich obserwacji wynika też, że starsze osoby nie radzą sobie z tą funkcją - domofon dzwoni, a oni ... już zapomnieli jak się zgłosić do rozmowy... Co słuchawka, to słuchawka.

Pozdrawiam
  • #6 18789652
    ara1507
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Dziękuję za podpowiedzi, temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam.
REKLAMA