Wita mam problem z Ursusem 2812 mianowicie intensywnie cieknie i chlapie z kolektora wydechowego olejem, że aż do dołu spływa i pół silnika jest zawalone olejem. Kopci przy dodawaniu gazu na siwo- niebiesko.
Moc niby ma. Olej nie robi się w nim czarny i się pieni i cały czas jest żółty jak w silniku benzynowym. Olej to mannol diesel 5w40. Płynu nie ubywa, nie ma oleju w płynie, płyn się nie pieni. Oleju coś tam ubywa.
Najbardziej cieknie jak się długo jeździ na małych obrotach, jak się da k#@%@e miodu to cieknie mniej, a i nie zawsze to cieknie chodzi mi o to że tydzień potrafi nie cieknąc potem znowu cieknie potem znowu nie cieknie co to może być?
Przebieg to 2500mth ma 20lat wtryski kiedyś były wymieniane bo się zapiekły.
A i kopci z miarki oleju i korka wlewu oleju białym dymem.
Moc niby ma. Olej nie robi się w nim czarny i się pieni i cały czas jest żółty jak w silniku benzynowym. Olej to mannol diesel 5w40. Płynu nie ubywa, nie ma oleju w płynie, płyn się nie pieni. Oleju coś tam ubywa.
Najbardziej cieknie jak się długo jeździ na małych obrotach, jak się da k#@%@e miodu to cieknie mniej, a i nie zawsze to cieknie chodzi mi o to że tydzień potrafi nie cieknąc potem znowu cieknie potem znowu nie cieknie co to może być?
Przebieg to 2500mth ma 20lat wtryski kiedyś były wymieniane bo się zapiekły.
A i kopci z miarki oleju i korka wlewu oleju białym dymem.