logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spłuczka podtynkowa - często nie pobiera sama wody

massiv 08 Cze 2020 17:44 36255 3
REKLAMA
  • #1 18747147
    massiv
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witajcie. Mam od dłuższego czasu problem ze spłuczką podtynkową (chyba tak to się nazywa). Otóż czasami ma taki kaprys i po spłukaniu nie pobiera sobie wody. Dopiero jak lekko dotknę wężyk, to woda rusza. Czasem i przez tydzień dwa to się nie ujawnia i nabiera wodę bez zarzutu a czasem potrafi i parę dni pod rząd szwankować. Nie mam pojęcia na czym polega zasada działania tej spłuczki. Dojście do niej jest tylko przez mały otworek przez to okienko z przyciskami. Nie wiem też jakiej firmy jest ta spłuczka, jak kupiłem mieszkanie to ona już była w ścianę wmontowana. Jaka może być przyczyna? Czy ten wężyk jest może za bardzo wygięty czy za mało? Ktoś miał już z tym problem lub ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Spłuczka podtynkowa - często nie pobiera sama wody Spłuczka podtynkowa - często nie pobiera sama wody Spłuczka podtynkowa - często nie pobiera sama wody
  • REKLAMA
  • #2 18747180
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2052
    Zapewne ruszając wężykiem ruszasz tez zaworem napełniającym. On to może być przyczyną że woda jest zablokowana. Spróbuj zobaczyć (a jak jest taka możliwość to zrób zdjęcie jak nie pobrała wody) czy zawór napełniający nie blokuje się. Czy pływak opadł wraz z wodą czy wisi w powietrzu.
  • REKLAMA
  • #3 20329970
    Pierre86
    Poziom 2  
    Ocena: 16
    Dzień dobry, udało się rozwiązać problem z dopuszczaniem wody? U mnie ten sam problem i nie wiem od której strony się za to zabrać.
  • #4 20345461
    codesending
    Poziom 1  
    Ocena: 33
    Mam ten sam problem z podtynkową iż nie pobiera wody...firma Grohe....odkręciłem z dwóch stron ten wężyk wyczysciłem...podejrzewam iż może jeszcze chodzic o to iż zamarzł....wytłumaczcie mi to łopatologicznie co i gdzie jeszcze może być...
REKLAMA