logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spłuczka GROHE za duże ciśnienie wody

Kasia i Krystian 13 Gru 2017 16:39 29001 8
REKLAMA
  • #1 16887999
    Kasia i Krystian
    Poziom 2  
    Mam taki problem, że zakupiłam nowy geberit firmy GROHE i ciśnienie wody przy spłukiwania jest tak duże, że woda wychlapuje się z klozetu na około(klozet bez kołnierza) Zastanawiam sie czy jest możliwość regulacji ciśnienia wody, ale nie z rury do zbiornika tylko ze zbiornika na wodę do klozetu. Teść upiera się że nie da sie tego zrobić a ja sie na tym nie znam.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 16888033
    mikke2
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    W tym modelu przy spuszczaniu wody trzeba zamykać deskę.
  • REKLAMA
  • #3 16888233
    Kasia i Krystian
    Poziom 2  
    Tak robię, tylko że woda która została na desce po ponownym otwarciu spływa i dalej moczy wszystko na około.
  • REKLAMA
  • #4 16888353
    mikke2
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    A czy deska była oryginalnie z tym sedesem?
  • #5 16889182
    Kasia i Krystian
    Poziom 2  
    Tak wszystko było zakupione w zestawie.
  • Pomocny post
    #6 16889449
    Parowy
    Poziom 22  
    Ocena: 227
    Witaj.

Obawiam się że nie ma spłuczek z możliwością regulacji ciśnienia wody, jest regulacja ilości wody do spłukiwania lekkich rzeczy i cięższych.
    Można spróbować ustawić mniejszy poziom napełnienia wodą zbiornika spłuczki, może to da mniejsze ciśnienie.

Jeżeli to nie pomoże to pozostanie mechanicznie przydławić przepływ wody ze spłuczki do muszli.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 19780972
    ziooober88
    Poziom 15  
    Ocena: 491
    Witam, jestem na tym samym etapie. Czy udało się w jakiś sposób ograniczyć ciśnienie tej wody?
  • #9 19895085
    kanonier8003
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    Można skryzować zawór spustowy, służy do tego oryginalna tuleja firmy grohe, bądź tańsza opcja gumowa redukcja 32/25 na youtub jest filmik

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z nadmiernym ciśnieniem wody w spłuczce GROHE, co powoduje wylewanie się wody z klozetu bez kołnierza. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że nie ma możliwości regulacji ciśnienia wody w spłuczkach, ale można spróbować zmniejszyć poziom napełnienia zbiornika, co może pomóc w obniżeniu ciśnienia. Alternatywnie, proponują mechaniczne ograniczenie przepływu wody lub zastosowanie oryginalnej tulei GROHE do regulacji zaworu spustowego. Użytkownicy dzielą się również pomysłami na częściowe zasklepienie wylotu wody.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA