logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kosiarka PPLMP135H - silnik nie odpala po uderzeniu noża w obudowę

krzysztof_antczak 14 Cze 2020 09:27 2709 5
REKLAMA
  • #1 18757959
    krzysztof_antczak
    Poziom 6  
    Ocena: 24
    Witam szanownych forumowiczów i moderatorów.
    Szukam informacji.
    Otóż wczoraj podczas koszenia trawy kosiarką spalinową zakupioną w Castoramie jakieś 4 lata temu (chińczyk) nóż wbił się w metalową obudowę, która jak się okazało odkształcała się podczas jazdy po nierównościach i natychmiast wszystko zdechło. Nóż wyciągnąłem z obudowy, którą odgiąłem i wróciła do swojej pierwotnej formy. Ale silnik już nie chce odpalić. Tzn. najpierw strzelił kilka razy. Później zaskoczył na kilka sekund po czym zdechł. Dodam iż strasznie rzucało kosiarką.
    Czy podpowie mi ktoś z szanownych forumowiczów cóż mogło się stać. Silnik oddaje do fachowca, ale Wasza pomoc będzie dla mnie wsparciem.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18758071
    krzysztof_antczak
    Poziom 6  
    smax17 napisał:
    Skrzywiony wał.

Czyli śmieć Czy próbować reanimować ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18758507
    wojtek1234321
    Poziom 36  
    Ocena: 1133
    Prostowanie wału kosiarki to cena tak plus-minus w granicach 100 zł, tylko zależy od wielu jeszcze innych rzeczy które trzeba zrobić, no i jeszcze znaleźć odpowiedniego fachowca, który zrobi to dobrze. Tu też ceny mogą być rożne zależy jak mechanik się "ceni"...
    Jest to chyba cena gdy prostowanie nie wymaga rozbiórki silnika i demontażu wału. W przypadku demontażu silnika cena ta wzrośnie na pewno dość sporo, no i dojdzie jeszcze koszt użytych materiałów (uszczelki, uszczelniacze, świeży olej itp. podobne rzeczy).
  • #6 18791877
    krzysztof_antczak
    Poziom 6  
    Niestety wał delikatnie pokrzywiony i przestawił się zapłon. Fachowiec za całość policzył 150 zł. Na szczęscie udało się uratować kosiarkę i jeszcze pokosi 💪
REKLAMA